• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilý františkán
Napište svůj komentář k receptu

Opilý františkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý františkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g moučkový cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 220
      g hera
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 6
      ks bílek
  • Poleva
    • 200
      g nasekané ořechy
    • 2
      dl hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Těsto: utřeme moučkový cukr, žloutky, máslo, přidáme polohrubou mouku, půl prášku do pečiva kakao a sníh z bílků.
2
Pečeme v předehřáté toubě.
3
Na upečenou teplou placku rozetřeme hmotu z: 200 g mletých ořechů, 150 g moučkového cukru a 2 dcl rumu (i méně).
4
Poléváme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Opilý jahodový pohár s tvarohovým krémem

Opilý jahodový pohár s tvarohovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena K. | 27. 11. 2013 13:11

    Toto je podle mne opilý Isidor, opilý františkán se dělá s meruňkami ... a u opilého Isidora je ořechová i máslová hmota, pak teprve poleva.. a těsto se natře zavařeninou, jak píše Zita.. Jak jsem zjistila, lidi tyto dva recepty pletou :-)

  • Petra | 21. 12. 2010 13:56

    Že byl hitem před čtyřiceti lety, neznamená, že není vynikající. Obyčejně u jídla platí, že to, co se vařilo dříve, bývá chuťově lepší než dnešní vymyšlené a nevkusné kombinace...

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:27

    A ještě jsem si vzpomněla,že Izidor má i do těsta ořechy,je nižší,ale vynikající.

  • Zita Matejkova | 31. 10. 2007 16:25

    Majko,znám oba recepty,upřímně mám radši Izidora,ale tam se vršek dělá trošku jinak.Jinak v originálu mají být potřeny pikantní zavařeninou oba,František má zavařeninu a meruňky,pak polít,Izidor ne ten má vršek máslovokakaový,výborné jsou oba.Tady má být ale 250g ořechů,ty 2dcl rumu tam musí být,určitě ne míň.

  • Marie Tajná | 31. 10. 2007 15:31

    Já to neznám. A jsem stará dost. Tak díky, zkusím to!

  • Anonym | 1. 4. 2007 18:25

    Majko, v postupu jsou 2 dl rumu

  • Majka | 1. 4. 2007 17:11

    A kde je ten alkohol? Z ceho je opily?

  • Zora Manasová | 17. 2. 2007 11:45

    Opitý Izidor je iný a lepší (aspoň ten, ktorý robí moja mamička) - do cesta sa, myslím, nedáva sneh, a hlavne, na cesto sa dáva i marmeláda a do hmoty i kakao. Mňam.

  • Eliška S. | 16. 2. 2007 21:58

    Tenhle zákusek dělávala již moje maminka před 40-ti lety. I když je dobrý, ráda bych uvítala recepty lehčí a nové. Opilýho františkána (někde tomu říkají Opilý Izidor) zná asi každý. Byl to hit 70 letech minulého století.

  • Eliška Hucová | 12. 2. 2007 15:47

    To znám. Je to opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Hera Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

114
Bramborový salát nakyselo
Bramborový salát nakyselo
70
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
18
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
17
Jablečná buchta
Jablečná buchta
16
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Opilý františkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact