• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
Napište svůj komentář k receptu

Opilé řezy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l polohrubá mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l šlehačka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na povrch:
    • zavařenina
    • 2
      dl hnědý rum
    • 200
      g ořechy
    • 150
      g moučkový cukr
  • Na zdobení:
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 50
      g ztužený tuk
    • ořechy sekané

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v lité těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném větším pekáči. Po prochladnutí potřeme zavařeninou, naneseme ořechovou hmotu, zvrásníme vidličkou, nepravidelně pokapeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Po vychladnutí krájíme na řezy.
2
Ořechová hmota: ořechy smícháme s rumem a cukrem (je-li hmota řídká přidáme ořechy nebo piškotové drobečky).
3
Poleva: čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni s tukem a rozetřeme dohladka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilé roštěnky

Opilé roštěnky

Opilé broskvové poháry s amarettem

Opilé broskvové poháry s amarettem

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:34

    Nic moc. :-|

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:45

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 12. 2010 14:11

    Je to 1/4 l, díky za upozornění, už je opraveno.

  • Jméno | 8. 12. 2010 08:57

    Šlehačky zcela určitě nemá být 1 litr...

  • Eva1 | 20. 10. 2010 17:30

    Řezy "Opilý Izidor" jsou mnohem lepší. Dávám 3.

  • Zora Manasová | 16. 2. 2010 02:18

    Pripomína to Opitého Izidora, ktorého milujem (moja mama ho robieva už roky na Vianoce, osobne suchariny, okrem vanilkových rožkov, nemusím), a rum je tam potrebný - z čoho by bol potom opitý?

  • Jana Vondráčková | 14. 2. 2010 23:26

    Bohužel, nerada haním, ale náplň z ořechů s takovým množstvím rumu není dobrá. Přidala jsem rozdrcené piškoty, ale stejně to nepomohlo. Volila bych tak 1/4 rumu a ještě by to bylo až dost.

  • Lubor | 8. 1. 2007 17:47

    Výborné, ten rum teda píše...

  • Ida Juřicová | 8. 1. 2007 13:43

    Vyborne orechove opile:-)

  • Erinka | 2. 8. 2005 17:04

    Zkusily jsme je s čokoládovou polevou a neměly chybu! :-)))

  • Vlasta II | 24. 2. 2005 19:17

    Další výborný recept od paní V. V.

  • Janaz VM | 21. 2. 2005 13:58

    Tyto řezy znám od své tety - je to její specialita. Ona však je vylepšuje ještě čokoládovým krémem -ten natírá na ořechovou náplň a teprve nahoru poleje čokoládovou polevou. Je to pochoutka, vždycky je dělá při slavnostních přiležitostech :))

  • Romana | 21. 2. 2005 12:45

    Tento víkend jsem vyzkoušela a musím říct, že je to velmi dobré. Jen se po tom zaprášilo. Jen trošku drazší dezert, ale přesto doporučuji zkusit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Zavařenina Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

38
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
32
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
27
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
26
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Opravdu celozrnný jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Opilé řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact