• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
Napište svůj komentář k receptu

Opilé broskvové poháry s amarettem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co připravit na rodinnou oslavu? Vsaďte na tyto lahodné poháry provoněné mandlovým amarettem. Jsou jemné, úžasně nadýchané a ve skleněných pohárech vypadají náramně. Pro jejich dětskou verzi stačí vynechat likér a na namáčení použít pomerančovou šťávu.

Suroviny

6 porce
    • 300
      ml mléko
    • 3
      ks žloutky
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce kukuřičný škrob
    • 3
      lžíce amaretto + na namáčení piškotů
    • 200
      ml smetana ke šlehání 31%
    • 3
      ks broskve zralé
    • 12
      ks cukrářské piškoty
    • 1
      hrst ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném plameni pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, rychle zhoustne. Stáhněte plamen na minimum a stále míchejte. Asi po dvou minutách odstavte. Krém přelijte do čisté mísy, na povrch přitiskněte fólii a nechte zcela vychladnout. Šlehačku ušlehejte dotuha a zlehka vmíchejte do vychladlého krému.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Slupku broskví nakrojte do tvaru kříže, dejte je do mísy, zalijte vroucí vodou tak, aby byly všechny ponořené. Asi po třech minutách je vylovte a oloupejte, půjde to celkem snadno. Broskve zbavte pecek, pokrájejte a rozmixujte.
3
Na dno sklenek rozdělte asi polovinu broskvového pyré. Piškoty nalámejte na kousky velikosti sousta, namáčejte je v amarettu a skládejte do sklenek, spotřebujte jich asi polovinu. Přidejte ostružiny a bohatou vrstvu krému. Takto vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Před podáváním uložte poháry do ledničky.

RADA: Borůvkový mls s meruňkami

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový pohár

Švestkový pohár

Pohár red velvet s borůvkami

Pohár red velvet s borůvkami

Pusinkový pohár s ovocem

Pusinkový pohár s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Broskve Cukr krupice Cukrářské piškoty Kukuřičný škrob Mléko Ostružiny Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

38
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
38
Bramborový salát nakyselo
Bramborový salát nakyselo
34
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
30
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
30
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact