• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks skořice -celá
    • 8
      ks hřebíček -celý
    • 1
      l červené víno
    • 8
      ks hrušky -tvrdší
    • 8
      lžíce cukr
  • Dozdobení:
    • 180
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Hrušky pak vyndáme a víno dál vaříme (již na plném ohni). Zredukujeme jeho množství asi na třetinu, omáčka mírně zhoustne. Hrušky zespodu trošičku seřízneme, aby na talíři stály, nebo je rozkrojené položíme a přelijeme je omáčkou. Ozdobíme našlehanou šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou. Zdobit můžeme lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška s brusinkami

Opilá hruška s brusinkami

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Ryba v kořeněném vajíčku

Ryba v kořeněném vajíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Broučková | 23. 9. 2016 12:02

    Zkoušela jsem je včera a musím moc pochválit tu božskou chuť <3

  • Zuzana | 20. 12. 2014 21:12

    Úžasné! Spojení hrušky, vínové reduce a smetany je dokonalé a napadají mne jen samá superlativa.

  • Janina | 4. 11. 2011 11:38

    K hrušce můžeme ještě udělat vanilkovo skořicový krém - vanilkovou zmrzku smícháme se šlehačkou (nejlépe doma udělanou) a přidáme skořici. S horkou hruškou je to skvělá kombinace : <3 8-)

  • Chládková | 10. 10. 2011 17:38

    Tak časově náročné to ani nebylo a navíc je to úžasná delikatesa. Nakonec jsem ani nečekala tak dlouho na vyvaření vína a zahustila jsem zbytek vína rybízovou zavařeninou. Doporučuji.

  • Viktorka | 16. 8. 2011 20:32

    Časově náročnější, ale božské :-* <:-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Z ovoce Dezerty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cukr Hřebíček Hrušky Skořice Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Žahour

Žahour

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
23
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact