• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Olomoucký sekaný řízek
Napište svůj komentář k receptu

Olomoucký sekaný řízek

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olomoucký sekaný řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g vepřový bůček
    • 300
      g hovězí maso
    • 100
      g eidam sýr
    • 3
      ks vejce
    • petržel
    • muškátový květ
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Odleželé maso spolu s hovězím masem umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 1 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně vymícháme.
2
Rukou tvoříme oválné placky, které obalíme v hladké mouce, vejcích, strouhance a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký mletý řízeček

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • -y- | 21. 5. 2005 09:57

    Je to výborný, dělám to tak 1x za měsíc, děti to mají raději než klasické řízky. No, sýr tam je, tak proč ne "Olomoucký". Ono všechno, co se jmenuje "znojemský" taky ńení jen s kyselýma okurkama... (a já to musím vědět). Brou chuť. Y. from ZN.

  • Evík | 20. 5. 2005 13:44

    Pro Janu- snad se časem vytrénujeme.Musíme si říkat sto lidí - sto chutí ;-)

  • Jana H. | 20. 5. 2005 09:42

    Pro Evika-to včerejší předsevzetí o ignorování hlupáka jsem zase nevydržela.Tak nevím, nevím...

  • Jana H. | 20. 5. 2005 09:21

    Tak to nejez anonyme. Jinak se obalují proto, aby ten sýr nevytekl. Já mám cholesterol výborný, tak si ho dám. Ještě poznámka: holanďák se tědá 1:1,jeden díl bůčku a jeden díl sýra. A to je potom dobrota. Jana.

  • eva | 20. 5. 2005 08:55

    Mily anonym, papaj travicku, ta je zdrava.....rizky su vynikajuce..chutne...

  • Anonym | 20. 5. 2005 07:06

    Mám pocit,že tento recept je pro řízek, kterému se říká "holandský" a je k dostání i v mnoha restauracích. Nic tedy převratného, mimo ten muškát a snad petrželku. Ale dál :proč jsou 3 vejce ,když do masa se přidá jedno? To se obaluje ve dvou? Není to zbytečně moc cholesterolu, kdyžntam je i bůček?

  • Anonym | 17. 5. 2005 10:45

    Když je to Olomoucký řízek, čekala bych, že v něm budou tvarůžky..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hladká mouka Hovězí maso Muškátový květ Petržel Strouhanka Sůl Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

182
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé tvarohové koblížky
33
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Olomoucký sekaný řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact