• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
Napište svůj komentář k receptu

Okurky s masem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurky s masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g drůbeží maso Nebo vepřová kýta
    • 1
      kg okurka
    • 400
      g brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      g tavený sýr
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme.
2
Oloupané a semen zbavené okurky nakrájíme na malé kostičky (1x1x1 cm) a s nakrájenými rajčaty a na kostky nakrájenými brambory přidáme k masu.
3
Podusíme 5 minut, přilejeme vývar a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a sýr, necháme ho rozpustit, dosolíme, dopepříme. Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 27. 7. 2007 19:00

    Al, ak pridávate smotanu do jedla, nechajte ho najprv trocha prechladnúť, nie do horúceho, ocoz dávajte po kvapkách a neustále miešajte.

  • Al | 26. 7. 2007 10:17

    Teda se zakysanou smetanou jsem nemela problem nikdy, ta se mi nezdrcne, ale se sladkou v kombinaci ocet, citron apod. zatim svuj boj prohravam.... malokdy se mi podari to nezdrcnout a to davam treba ten ocet fakt az na konci. Nevim, co delam spatne... mozna je to firmou, co smetanu vyrabi?:P Hloupa vymluva....Tohle je ale dobrota:) Mam doma ctyry chlapy, zadny si nestezoval:)

  • Eva Walová | 24. 7. 2007 21:22

    Ježkovy voči, to jsou dobroty paní Terezko, děkuji. Dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:19

    Zakysaná smetana, případně jogurt se do jídla přidává až na konci vaření a neměla by projít varem! Tak se nesrazí. A sladká smetana , šlehačka , mléko s moukou se může přidávat během vaření, pokud omáčka není vařená nakyselo jinak se taky může srazit. Takže pozor při vaření např. koprové omáčky, nějdříve se vaří jakoby mléko- smetana s koprem , a na dochucování octem se musí dávat velký pozor ,na konci. Jinak jídlo není dobré.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:12

    Tohle jídlo dělám s rybím masem, a je taky moc skvělý s těmi okurkami. A do zakysané smetany přidám lžíci hořtici, a trochu cukru a kopr. Tuto omáčku do jídla přilévám až na konci vaření.

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 08:28

    Lusinda ďakujem za pochvalu, som rada, keď chutí:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 20:49

    Pokud budete Františku vařit dobrůtky např. od Terezky J. tak se u Vás dveře netrhnou a holky budete muset odhánět.:)))Recept je opět jednička Terezko a dávám1.

  • František | 17. 7. 2007 19:25

    Děvčata, moc děkuji. Jste zlatíčka. Doufám, že se již nebudu bát vařit jídla se zakysanou smetanou. Do budoucna si určitě obstarám nejenom tabák, ale i nějakou šikovnou kuchařinku. Člověku je samotnému smutno. A ve dvou se to nejenom lépe táhne, ale i to papáničko více chutná. František

  • Tereza J. | 17. 7. 2007 17:11

    František, už ste radu dostali, je to tak ako píše Lusinda. Aspoň ten tabak si obstarajte:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 16:52

    Franto stačí zakysanou dobře rozmíchat metlou v omáčce,určitě neředit,a již nevařit.Stačí jen omáčku prohřát.

  • František | 17. 7. 2007 16:09

    Jsem bez ženské a bez tabaku, proto potřebuji poradit. Mám strach, že se mi jídlo zdrcne, když přidám do vaření zakysanou smetanu. Do všech omáček proto dávám jenom sladkou smetanu, nebo nevyšlehanou (tekutou) šlehačku. Jaký je rozdíl, když dám do vaření sladkou smetanu anebo zakysanou? Zakysanou smetanu znám jenom hustou, krémovitou (z kelímku neteče). Nemá se proto před použitím rozředit s mlékem? A co dělat, aby se mi nezdrcla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží maso Kopr Okurka Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tavený sýr Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Sejkory

Sejkory

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
11
Vosí hnízda
Vosí hnízda
11
Tažený štrůdl (závin)
Tažený štrůdl (závin)

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact