• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Okoun se salátem ve středomořském stylu
Napište svůj komentář k receptu

Okoun se salátem ve středomořském stylu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okoun se salátem ve středomořském stylu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mořský okoun či jiné pevné bělomasé ryby, po cca 220 g
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks citron
    • 2
      ks cibule velké
    • bylinky například bazalka
  • Na salát:
    • 2
      ks rajčata zbavená semínek a nakrájená na kousky
    • 1
      ks okurka nakrájená na kostičky
    • 1
      ks červená cibule nakrájená na kostičky
    • 1
      hrst černé olivy vypeckované
    • 5
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst bazalka jemně nasekaná
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků citronu a cibule a také snítku bylinek. Grilujte, až se vytvoří tenká křupavá kůrčička, 6–8 minut z každé strany.
2
Na salát promíchejte rajčata, okurku a cibuli s olivami a zalijte zálivkou ušlehanou z citronové šťávy, bazalky, oleje, soli a pepře. Nechte krátce odležet v chladu a podávejte k rybě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Vepřová panenka po středomořském způsobu

Vepřová panenka po středomořském…

Jednohubky v japonském stylu - tuňákové

Jednohubky v japonském stylu -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Okoun Grilování & BBQ
Maso Zdravě i chutně Grilování Salát Rybí Červen Večeře Grilování Bez lepku Návštěva Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bylinky Černé olivy Červená cibule Cibule Citron Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Mořský okoun Okurka Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný cop

Plněný cop

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Filety po italsku

Filety po italsku

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
20
Domácí kečup
Domácí kečup
18
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Ochucené soli
Ochucené soli
Okoun na másle a kmínu
Okoun na másle a kmínu
Okoun po italsku
Okoun po italsku
Okouník mořský s hermelínem
Okouník mořský s hermelínem
Okurka s tvarohem
Okurka s tvarohem
Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s citronem
  • Recepty.cz
  • Okoun se salátem ve středomořském stylu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact