• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Odpalované věnečky s karamelovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Odpalované věnečky s karamelovou polevou

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odpalované věnečky s karamelovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 90
      g rostlinný tuk Smetol, Palmarín
    • 0,25
      l voda
    • 140
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      kostka máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • 100
      g cukr krystal
    • 100
      g moučkový cukr
    • 0,25
      l voda
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Vodu s tukem dáme vařit a když vře, tak vsypeme mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Potom vmícháme vejce a na plech vyložený papírem děláme věnečky, banánky nebo větrníčky. Pečeme při 200 °C 20 minut nebo při 185 °C 25-30 minut.
2
Náplň: mléko, mouku, žloutky a vanilkový cukr uvaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Vmícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme kaši. Vyšleháme na hladký krém.
3
Poleva: v hrnci zkaramelizujeme cukr, zalijeme troškou vody, aby se karamel rozvařil a ještě horký vlijeme do prosátého práškového cukru. Vymícháme a po kapkách přidáme trošku oleje. Pokud je poleva velmi hustá, přidáme trošku vařící vody, ale ne zas moc, aby se poleva moc nerozředila. Krémem naplníme věnečky a polejeme polevou. Necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou

Mrkvový dort / řez s karamelovou…

Domácí čokoládové muffiny s karamelovou polevou

Domácí čokoládové muffiny s…

Snadné věnečky s polevou

Snadné věnečky s polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zabine
    zabine | 27. 11. 2011 16:39

    1 kostka znamená celé máslo..? A někde jsem četla, že máslo lze nahradit sádlem, nedělal jste to někdo..?

  • Milana Nováková | 1. 10. 2009 04:15

    Věnečky taky dělám jenom krém dávám uvařené 3pudinky a do vlažného zašlehat celé máslo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Rostlinný tuk Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Čočka žravka

Čočka žravka

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

152
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
80
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
66
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
40
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Naštvaný MMA bijec Andrej Kalašnik: Nikdo neuvěří, že jsem na Farmě dojil kozu, krávu a vyráběl mouku!

Naštvaný MMA bijec Andrej Kalašnik: Nikdo neuvěří, že jsem na Farmě dojil kozu, krávu a vyráběl mouku!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Odpalované věnečky s karamelovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact