• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Odpalované těsto
Napište svůj komentář k receptu

Odpalované těsto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odpalované těsto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozehřejeme společne s mlékem, solí a přidáme mouku. Rychle mícháme, ať nejsou žmolky.
2
Když se těsto odlepuje od kastrolu, odstavíme a necháme vychladnout.
3
Do vychladlé hmoty přidáme žloutky a vše řádně smícháme.
4
Těsto lze použít na ovocné knedlíky apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Domácí těsto na quiche

Domácí těsto na quiche

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káťa | 23. 9. 2014 19:25

    tak to se teda omlouvám, ale tohle rozhodně nezkoušejte, je to šílený těsto, vyhodila jsem to ještě teplý z trouby rovnou do koše....

  • Káťa | 23. 9. 2014 19:24

    tak to se teda omlouvám, ale tohle rozhodně nezkoušejte, je to šílený těsto, vyhodila jsem to ještě teplý z trouby rovnou do koše....

  • casino | 15. 4. 2012 21:55

    No, másla bych dal 100g a 3 vajíčka..., CELÁ!

  • Iva | 12. 8. 2011 18:25

    Je to dobrý recept. I když nechávám trochu mouky navíc ještě na vál a trochu to tím zahuštuji. Pak to jde dobře balit.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 17:17

    Mně se to, Evo, nezdá být špatný recept. Když spočítáte tekutiny, vychází to na 400 g mouky skoro jako Vám. Vy místo jednoho dl mléka máte vaječné bílky, to je celý rozdíl. Takže podle mne z toho jdou knedlíky udělat úplně normálně.

  • Eva Mlýnská | 13. 3. 2007 14:28

    Tohle se na mne nezlobte, ale mohl napsat někdo, kdo ještě odpalované těsto neviděl. Toho umělce co do toho zamotá ovoce obdivuji. Když na knedlíky tak se odpálí polovina mouky a druhá polovina se zapracuje na vále. Na 400 g mouky stačí 4 dcl mléka a 2 celá vajíčka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Odpalované
Pokrmy Z mouky/obilovin Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Šumavský králík

Šumavský králík

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
30
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
24
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
22
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Odpalované těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact