• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Odpalované těsto
Napište svůj komentář k receptu

Odpalované těsto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odpalované těsto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozehřejeme společne s mlékem, solí a přidáme mouku. Rychle mícháme, ať nejsou žmolky.
2
Když se těsto odlepuje od kastrolu, odstavíme a necháme vychladnout.
3
Do vychladlé hmoty přidáme žloutky a vše řádně smícháme.
4
Těsto lze použít na ovocné knedlíky apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Domácí těsto na quiche

Domácí těsto na quiche

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káťa | 23. 9. 2014 19:25

    tak to se teda omlouvám, ale tohle rozhodně nezkoušejte, je to šílený těsto, vyhodila jsem to ještě teplý z trouby rovnou do koše....

  • Káťa | 23. 9. 2014 19:24

    tak to se teda omlouvám, ale tohle rozhodně nezkoušejte, je to šílený těsto, vyhodila jsem to ještě teplý z trouby rovnou do koše....

  • casino | 15. 4. 2012 21:55

    No, másla bych dal 100g a 3 vajíčka..., CELÁ!

  • Iva | 12. 8. 2011 18:25

    Je to dobrý recept. I když nechávám trochu mouky navíc ještě na vál a trochu to tím zahuštuji. Pak to jde dobře balit.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 17:17

    Mně se to, Evo, nezdá být špatný recept. Když spočítáte tekutiny, vychází to na 400 g mouky skoro jako Vám. Vy místo jednoho dl mléka máte vaječné bílky, to je celý rozdíl. Takže podle mne z toho jdou knedlíky udělat úplně normálně.

  • Eva Mlýnská | 13. 3. 2007 14:28

    Tohle se na mne nezlobte, ale mohl napsat někdo, kdo ještě odpalované těsto neviděl. Toho umělce co do toho zamotá ovoce obdivuji. Když na knedlíky tak se odpálí polovina mouky a druhá polovina se zapracuje na vále. Na 400 g mouky stačí 4 dcl mléka a 2 celá vajíčka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Odpalované
Pokrmy Z mouky/obilovin Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Zelníky

Zelníky

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

179
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
168
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
156
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
146
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
110
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Odpalované těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact