• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Odlehčená hraběnka s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Odlehčená hraběnka s tvarohem

autor: caspar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odlehčená hraběnka s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce bílý jogurt
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      ks tvaroh
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko
    • rozinky
    • hořká čokoláda
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr
    • 100
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Asi 1/3 těsta dáme do mrazáku ztuhnout. Zbylým těstem poklademe dno vysokého plechu. (Já ho tam po kouskách natlapkám). Umícháme si náplň z tvarohu, pudinku, cukru, mléka a vylijeme na těsto. Pak posypeme rozinkami, které klesnou na dno náplně. Hořkou čokoládu nahrubo nastrouháme a posypeme jí tvarohovou náplň.
2
Pak vyšleháme z bílků sníh, přidáme cukr a kokos a na tvarohovou náplň jemně natřeme. Dobré je sníh napřed naklást v malých hromádkách a teprve potom rozetřít, neboť tvarohová náplň je tekutá. Nakonec nahoru nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Pečeme cca 40 minut na 150 stupňů.
3
Poznámka: Já tento moučník pekla, když jsem měla v lednici zbylé bílky. Pokud chcete vyrovnat počet bílků a žloutků, lze žloutky přidat do tvarohové náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek …

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka Sobotková | 15. 6. 2009 20:07

    Musím už jen potvrdit radu paní Marie. Pudonk se do náplně dává ve formě prášku.

  • marie nezlakova | 15. 6. 2009 16:28

    Znám hodně podobný recept a pudink se s ostatními ingrediencemi smíchává v práškovém stavu:nevařený.

  • Gábina H | 15. 6. 2009 13:03

    Pudink do náplně se dává vařený?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kokos Máslo Mléko Prášek do pečiva Rozinky Tvaroh Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

203
Dýňová tortila
Dýňová tortila
118
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
96
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
69
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
64
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Odlehčená hraběnka s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact