• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný zrníčkový chléb

autor: Ivanice
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný zrníčkový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl zarovnané
    • 2
      lžička cukr zarovnané
    • 400
      g hladká mouka polosvětlá T650 nebo světlá
    • 100
      g celozrnná pšeničná mouka případně špaldová
    • 100
      g žitná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžíce otruby pšeničné otruby nebo klíčky
    • 2
      lžíce semínka slunečnice, dýně
    • 2
      lžička kmín drcený nebo celý

Postup přípravy receptu

1
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou předvolbu (pravidelně připravuji večer a ráno vstáváme do voňavé kuchyně). Ještě se nestalo, že by se nepovedl, chutná i zkušeným domácím pekařům chleba.
2
Mouku neodvažuji, používám odměrku - stupnici pro hladkou mouku v pořadí hladká, pšeničná, žitná a vsypu najednou do vody, poklepem na odměrku kontroluji množství jednotlivých druhů, aby sa každý druh pěkně setřásl.
3
Poznámka: Může se přidat lněná semínka (nemusí být)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 17. 2. 2009 08:40

    Stejný recept viz http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMORJRKML5&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní Bednářové

  • Magdalena Vancisinová | 27. 8. 2008 08:20

    Ďakujem za odpoveď, vyzkúšam a napíšem,ako to dopadlo.

  • Tereza J. | 21. 8. 2008 07:33

    Magdalenka, keď použijete do chleba celozrnnú alebo grahamovú múku, bude hutnejší. Čím viac celozrnnej múky, tým je chlebík hutnejší . Ak chcete chlieb nadýchaný, robte len z pšeničnej múky.

  • Magdalena Vancisinová | 21. 8. 2008 06:32

    Zkoušela jsem upéct přesně podle receptu,ale výsledek nebyl takový, jaký bych očekávala.Chuťově dobrý,ale moc tuhý,hutný a to nemáme rádi.Poraďte.jak to udělat,aby chlebík byl nadýchaný,měkoučký.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Ocet Otruby Semínka Sůl Sušené droždí Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Nutella roláda

Nutella roláda

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Eskymo

Eskymo

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

259
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
174
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
153
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
79
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
21
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact