• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný zrníčkový chléb

autor: Ivanice
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný zrníčkový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl zarovnané
    • 2
      lžička cukr zarovnané
    • 400
      g hladká mouka polosvětlá T650 nebo světlá
    • 100
      g celozrnná pšeničná mouka případně špaldová
    • 100
      g žitná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžíce otruby pšeničné otruby nebo klíčky
    • 2
      lžíce semínka slunečnice, dýně
    • 2
      lžička kmín drcený nebo celý

Postup přípravy receptu

1
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou předvolbu (pravidelně připravuji večer a ráno vstáváme do voňavé kuchyně). Ještě se nestalo, že by se nepovedl, chutná i zkušeným domácím pekařům chleba.
2
Mouku neodvažuji, používám odměrku - stupnici pro hladkou mouku v pořadí hladká, pšeničná, žitná a vsypu najednou do vody, poklepem na odměrku kontroluji množství jednotlivých druhů, aby sa každý druh pěkně setřásl.
3
Poznámka: Může se přidat lněná semínka (nemusí být)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 17. 2. 2009 08:40

    Stejný recept viz http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMORJRKML5&id_kategorie=JNLQMMI3 od paní Bednářové

  • Magdalena Vancisinová | 27. 8. 2008 08:20

    Ďakujem za odpoveď, vyzkúšam a napíšem,ako to dopadlo.

  • Tereza J. | 21. 8. 2008 07:33

    Magdalenka, keď použijete do chleba celozrnnú alebo grahamovú múku, bude hutnejší. Čím viac celozrnnej múky, tým je chlebík hutnejší . Ak chcete chlieb nadýchaný, robte len z pšeničnej múky.

  • Magdalena Vancisinová | 21. 8. 2008 06:32

    Zkoušela jsem upéct přesně podle receptu,ale výsledek nebyl takový, jaký bych očekávala.Chuťově dobrý,ale moc tuhý,hutný a to nemáme rádi.Poraďte.jak to udělat,aby chlebík byl nadýchaný,měkoučký.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Ocet Otruby Semínka Sůl Sušené droždí Voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

120
Dýňová tortila
Dýňová tortila
71
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
62
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
54
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
48
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Obyčejný zrníčkový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact