• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb se zrníčky
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný chléb se zrníčky

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný chléb se zrníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      dl voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      lžička cukr
    • 400
      g hladká mouka pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka žitná
    • 100
      g špaldová mouka celozrnná
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžíce semínka dýňová a slunečnicová
    • 1
      lžíce otruby pšeničné
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristyna N. | 27. 3. 2011 17:16

    Jsem teprve začátečník s pekárnou, ale tenhle chlebík se vážně povedl. Jeden z mála, který se nepropadl :-)

  • Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:53

    Když jsem si před dvěmi léty kupovala pekárnu, tak byl tento chleba mezi prvními, které jsem zkoušela a peču jej dodnes. Mám ho nejraději. I kvůli těm semínkám :-). Zkoušela jsem i obměny.Místo špaldové mouky dávám celozrnnou pšeničnou a posledně jsem ubrala 100 g hl. mouky a pekla ze 150 g celozrnné pšeničné a 150 g celozrnné žitné. Jo a dávám 1 1/2 balíčku sušeného droždí. Tento chleba se vždy povedy a díky semínkám je sytý.

  • Magda | 12. 3. 2008 09:53

    Tento chleba patří zatím mezi naše nejoblíbenější chleby.

  • Margita Polešenská | 6. 2. 2008 12:06

    Včera som piekla, ale nebol chlieb podľa mojich predstáv až tak úžasný. Pani Danuše všetky Vaše recepty na chlebík postupne robím, sú veľmi chutné. Tento hneď od začiatku sa mi nezdal, pretože sa mi cesto chytalo po bokoch a na jednom mieste sa točilo. Neviem, kde by som robila chybu, ale som rozmýšľala, nejde tam aj aspoň 1 lyžička oleja? Chlieb bol tiež na povrchu dosť bledý, hoci som pridala 10 minút na pečenie.

  • Tereza J. | 6. 1. 2008 09:33

    Tento chlebík som včera upiekla ako vzorku, išli sme k sestre na návštevu. Len namiesto celozrnej múky som dala múku ovsenú, ale chlebík bol výborný. Švagor nafotil, skôr nemohol jesť, takže fotku pošlem:))) A ešte jedničečka:)))

  • Maruš | 5. 3. 2007 12:53

    Dýňová i slunečnicová semínka dostanou koupit už vyloupaná,můžete je používat bez dalších úprav.Kupuju ve zdravé výživě,jsou k dostání i v různých marketech.

  • Katka Altmanová | 5. 3. 2007 12:48

    Olino-určitě!! Já kupuji vše vyloupané.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 3. 2007 12:26

    Olino, semínka se prodávají už vyloupaná, zkuste se popídit. Slunečnici loupat ručně bych teda nechtěla...

  • Olina | 4. 3. 2007 21:59

    Prosim o radu zda semena slunečnicová a dýňová předem vyloupat.Díky Olina

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Ocet Otruby Semínka Špaldová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

172
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
143
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
67
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
51
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
34
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Obrácený jablečný koláč
Obrácený jablečný koláč
Obrácený koláč s ananasem
Obrácený koláč s ananasem
Obrácený koláč s nektarinkami
Obrácený koláč s nektarinkami
Ocet z růží
Ocet z růží
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové lívance
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb se zrníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact