• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
Napište svůj komentář k receptu

Obyč štrůdl velmi zvláštně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyč štrůdl velmi zvláštně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • jablka
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme těsto, naplníme pokrájenými jablky (nesmí se strouhat!) , případně přidáme tak jak jsme zvyklí rozinky, ořechy atd. jen nesladíme. Zabalíme pevně závin a trochu ho přimáčkneme. Pak ho ještě syrový nakrájíme na proužky tak 2-3 cm.
2
Každý proužek z obou řezných stran obalíme (jako řízek) v promíchaném skořicovém + obyčejném cukru (máme-li raději více sladké, přidáme moučkový cukr). Chce to trochu šikovnosti. Odřízněte patku, obtiskněte do cukru a postavte na plech, pak si cukr nasypte na papír, přiložte ho těsně k závinu, uřízněte jeden kousek, obtiskněte atd.
3
Na plechu z toho složíme znovu štrůdl, ale tak, aby mezi jednolivými kousky byla alespoň 2 cm mezera. Pečeme klasicky jako listové těsto, tj. do rozpálené trouby na 200 °C asi 8 minut, pak zmírníme na 150 °C a bez otevírání trouby dalších asi 10 min., než těsto zbarví do světlehněda.
4
Těsto hezky lístkuje, když na dno trouby dáme do hrnečku trochu vody. Při pečení cukr na řezných stranách trochu zkaramelizuje a obyč štrůdl má mnohem lepší chuť. Možná to vykládám moc podrobně, ale není to jednoduché, ty jednotlivé porce obalit. Jablka nebo rozinky z toho vypadávají, ale není problém je tam znovu nandat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena K. | 5. 1. 2008 19:26

    Helenko,je to srozumitelné a musí to být dobré.Ráda vyzkouším

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:32

    Snažila jsem se to napsat asi moc polopaticky. Prostě je nutné, aby řezné strany (nikoli těsto) byly obalené v cukru. Štáva z jablek + teplo+cukr vytvoří karamel. Kdybych tam napsala: ukrojený kousek obalte v cukru, tak než byste ho donesli na talíř, ve kterém máte cukr na obalení, tak máte v ruce proužek těsta a hrst jablek. Když si cukr nasypete na papír a přiložíte těsně ke krájené šišce, rovnou vám ten plátek spadne do toho cukru a pak jde jen o to, obalit ho i na druhé straně. Ale to můžete vyřešit tím, že ho posypete, když už leží. A ty mezery při pečení jsou nutné k tomu, aby se žár při pečení dostal ke každému kousku ze všech stran.

  • binaba | 29. 9. 2007 17:23

    Taky jsem to nepochopila, to obtiskávání do cukru na papíře má být to obalování jako řízek ??, čili obtisknout z obou stran? A pak se to znovu sestaví do štrůdlu, jenže s mezerami ?

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Lenka K. | 28. 9. 2007 15:16

    vypadá to zajímav, ale to s tím obtiskáváním do cukru a sypáním na papír jsem nepochopila...

  • petra milcova | 27. 9. 2007 08:47

    no to vypadá dost zajímavě,vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Moučkový cukr Skořicový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

95
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
74
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
62
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
58
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
50
Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce
Kuřecí řízky v pikantní…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact