• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
Napište svůj komentář k receptu

Obyč štrůdl velmi zvláštně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyč štrůdl velmi zvláštně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • jablka
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme těsto, naplníme pokrájenými jablky (nesmí se strouhat!) , případně přidáme tak jak jsme zvyklí rozinky, ořechy atd. jen nesladíme. Zabalíme pevně závin a trochu ho přimáčkneme. Pak ho ještě syrový nakrájíme na proužky tak 2-3 cm.
2
Každý proužek z obou řezných stran obalíme (jako řízek) v promíchaném skořicovém + obyčejném cukru (máme-li raději více sladké, přidáme moučkový cukr). Chce to trochu šikovnosti. Odřízněte patku, obtiskněte do cukru a postavte na plech, pak si cukr nasypte na papír, přiložte ho těsně k závinu, uřízněte jeden kousek, obtiskněte atd.
3
Na plechu z toho složíme znovu štrůdl, ale tak, aby mezi jednolivými kousky byla alespoň 2 cm mezera. Pečeme klasicky jako listové těsto, tj. do rozpálené trouby na 200 °C asi 8 minut, pak zmírníme na 150 °C a bez otevírání trouby dalších asi 10 min., než těsto zbarví do světlehněda.
4
Těsto hezky lístkuje, když na dno trouby dáme do hrnečku trochu vody. Při pečení cukr na řezných stranách trochu zkaramelizuje a obyč štrůdl má mnohem lepší chuť. Možná to vykládám moc podrobně, ale není to jednoduché, ty jednotlivé porce obalit. Jablka nebo rozinky z toho vypadávají, ale není problém je tam znovu nandat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena K. | 5. 1. 2008 19:26

    Helenko,je to srozumitelné a musí to být dobré.Ráda vyzkouším

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:32

    Snažila jsem se to napsat asi moc polopaticky. Prostě je nutné, aby řezné strany (nikoli těsto) byly obalené v cukru. Štáva z jablek + teplo+cukr vytvoří karamel. Kdybych tam napsala: ukrojený kousek obalte v cukru, tak než byste ho donesli na talíř, ve kterém máte cukr na obalení, tak máte v ruce proužek těsta a hrst jablek. Když si cukr nasypete na papír a přiložíte těsně ke krájené šišce, rovnou vám ten plátek spadne do toho cukru a pak jde jen o to, obalit ho i na druhé straně. Ale to můžete vyřešit tím, že ho posypete, když už leží. A ty mezery při pečení jsou nutné k tomu, aby se žár při pečení dostal ke každému kousku ze všech stran.

  • binaba | 29. 9. 2007 17:23

    Taky jsem to nepochopila, to obtiskávání do cukru na papíře má být to obalování jako řízek ??, čili obtisknout z obou stran? A pak se to znovu sestaví do štrůdlu, jenže s mezerami ?

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Jana Remková | 29. 9. 2007 15:31

    Určitě velice zajímavé,ale ani já jsem nepochopila to s tím obtiskováním,ale většinou použiji i svou fantazii,tak uvidíme,jak to dopadne.Jana

  • Lenka K. | 28. 9. 2007 15:16

    vypadá to zajímav, ale to s tím obtiskáváním do cukru a sypáním na papír jsem nepochopila...

  • petra milcova | 27. 9. 2007 08:47

    no to vypadá dost zajímavě,vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Moučkový cukr Skořicový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

85
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
81
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
58
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
52
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
47
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Jitku Smutnou stále drtí smrt bratra, slavného kameramana, a přitom... Říkal, že jsem stará!

Jitku Smutnou stále drtí smrt bratra, slavného kameramana, a přitom... Říkal, že jsem stará!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

  • Recepty.cz
  • Obyč štrůdl velmi zvláštně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact