• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Napište svůj komentář k receptu

Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)

autor: cvikinka
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto
    • 5
      ks jablka
    • rozinky
    • skořice
    • 0,50
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na tenké pláty. Jablka rozkrojíme napůl a vyjmeme jadřince, bubáka a stopku. Rozehřejeme si 2 lžíce másla na pánvi a necháme jablka zkaramelizovat (pokud máte hodně rádi sladké, můžete přisypat cukr). Poté jablka vyjmeme a poskládáme na připravenou formu. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla, posypeme rozinkami a skořicí jako štrůdl.
2
Jablka by měla zaplnit celou plochu formy. Na ně položte listové těsto a přimáčkněte (aby jablka při vyklápění navypadala). Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20-30 min. Koláč vyklopte a po vychladnutí můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Obrácený fíkový koláč

Obrácený fíkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Faith | 24. 11. 2016 14:47

    Když se dává těsto jen navrch jablek, tak k čemu 2 balíčky listového těsta? :-X

  • Martina | 27. 11. 2015 17:10

    Dobrý večer, recept mi připomíná podobný dle Polreicha. Nejspíš. On to dělal do zapékacích misek a přitlačoval těsto k okrajům misky a na jabka. Jablka měl na kostičky a dával je zkaramelizovat na chvíli do trouby už v miskách. Potom dával těsto. Tak to jdu zkusit. Pečení zdar. :-)

  • Mirek | 10. 11. 2011 17:37

    Já tomu receptu nerozumím

  • Michaela Nedvědová | 9. 11. 2009 15:01

    zkaramelizovat jablka,musíte počkat než se zbarví do hněda ten cukr jim dodá lepší chuť a formu to záleží na vás jak ho chcete velký

  • okurka 555 | 9. 11. 2009 08:12

    Co je myšleno pojmem zkaramelizovat jablka? A jak velkou formu používáte na dva balíčky (předpokládám cca 450 - 500 g balíček) listového těsta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Listové těsto Máslo Rozinky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Lískové koláčky

Lískové koláčky

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

184
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
182
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Obrácený jablečný koláč (francouzský recept)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact