• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obrácené rebarborové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Obrácené rebarborové řezy II.

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácené rebarborové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce rostlinný olej
  • Náplň
    • 750
      g rebarbora nakrájená na 0,5 cm slabé plátky
    • skořice
    • 1
      lžíce cukr na posypání
  • Na plech
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Rozpuštěné máslo přendáme na plech (20 x 30 cm) a pěkně ho rozetřeme. Máslo posypeme cukrem a na cukr dáme rozkrájenou rebarboru. Pocukrujeme a posypeme skořicí.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a po troškách přidáváme olej. Do mouky zamícháme prášek do pečiva přidáme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do těsta.
3
Těsto rozetřeme na rebarboru. V horkovzdušné troubě pečeme asi na 170-180 °C asi 25 minut. Čas pečení je orientační. Po vychladnutí plech obrátíme na nějakou podložku nebo prkénko. Rozkrájíme na díly, které zdobíme šlehačkou.
4
Rebarboru lze nahradit jablky, výborné jsou s hruškami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 24. 7. 2006 13:46

    Tento recept mě bohužel velmi zklamal. Těsta bylo v poměru k rebarboře velmi málo, také se mi zdálo málo cukru s ohledem na to, že rebarbora je dost kyselá. Možná je chyba ve mně a mám malé lžíce, kterými jsem suroviny odměřovala :o). Pekla jsem už dost moučníků, neříkám, že jsem přeborník, ale takto nepovedený koláč jsem ještě nejedla, asi jsem měla dát na svou intuici a přelít rebarboru vlastním piškotovým těstem a zbytečně neexperimentovat. K tomuto receptu se už radši nevrátím.

  • Airan | 5. 6. 2006 12:30

    Znam a delam, vrele doporucuji. Jen misto cukru davam na dno svetly karamel s maslem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
17
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
14
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
13
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené mleté řízečky
Obrácené mleté řízečky
Obrácené řízky
Obrácené řízky
Obrácené řízky na zelenině
Obrácené řízky na zelenině
Obrácené řízky od babičky
Obrácené řízky od babičky
  • Recepty.cz
  • Obrácené rebarborové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact