• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
Napište svůj komentář k receptu

Obrácená buchta z jablek

autor: Majulda
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g cukr krystal
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hladká mouka
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 1
      kg jablka oloupaných bez jadřinců
    • rozinky
    • oříšky
    • kokos
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Pergamenový papír rozložím na klasický velký pekáč (plech s vysokým okrajem). Na něj nasypu nastrouhaná jablka (pozor nesladit!) a do jablek namíchám rozinky, oříšky, kokos... Dále si připravím těsto: vyšlehám žloutky s cukrem. Do vyšlehané hmoty přidám olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těstem poté poleji jablka na pekáči. (Těsta je zdánlivě na velký pekáč málo, proto je potřeba polít ve velmi slabé vrstvě - nicméně nebojte, těsto naběhne). Peču na 170-180 °C ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Vychladlé těsto opatrně otočím a sundám pergamen. Buchtu nakonec poleji čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Nepečený dort z jablek

Nepečený dort z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 14:24

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:56

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Suzanne323f
    Suzanne323f | 3. 4. 2015 13:53

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  • Dana K. | 3. 11. 2012 11:08

    Tuto buchtu taky peču, ale nahoru potom dávám krém z 1 vanilkového pudinku (klasicky uvařeného) a 1-2 kysané smetany. Takto nám to moc chutná.

  • Jana | 29. 9. 2012 12:55

    Buchta se mi povedla hned, a je výborná..recept doporučuji. :-)

  • Jana Remková | 28. 10. 2008 11:03

    Jasně,ale myslím, že i tady z toho by to šlo, Terezko, že?

  • Tereza J. | 28. 10. 2008 07:01

    Janka, tá Jablečná roláda je aj tu, len ja som ju nevedela nájsť. Keď som dala do vyhľadívania termín jablka, tak mi to nevyhodilo:)))

  • Jana Remková | 27. 10. 2008 14:14

    Paní Marie, taky by se to dalo stočit do rolády- viz toprecepty.cz-Jablečná roláda a je to vynikající!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hladká mouka Jablka Kokos Oříšky Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Rychlá hrachová polévka
Rychlá hrachová polévka
14
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně-…
13
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Další doporučené recepty:

Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený rohlíkový koláč
Obložený rohlíkový koláč
Óbr dort - číslice
Óbr dort - číslice
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené koláčky s ananasem
Obrácené mleté řízečky
Obrácené mleté řízečky
Obrácené rebarborové řezy II.
Obrácené rebarborové řezy II.
  • Recepty.cz
  • Obrácená buchta z jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact