• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Obložený chlum, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Obložený chlum, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
Obložený chlum, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 125
      g jáhly (proso)
    • 120
      g krůtí maso
    • 550
      ml voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat 1/2 lžičky soli po začátku varu. Nasypat jáhly do vařicí vody, průběžně sbírat z hladiny pěnu (způsobuje hořkou chuť). Protřást hrnec proti výraznému slepení obsahu. Jáhly vařit mírným varem 20 minut. Konec varu je vymizení bublání u dna. Vyklepat vodu z pokličky. Uvařené jáhly nechat odstát 20 minut. Vyklepat vodu z pokličky. Odstáté jáhly nakypřit vidličkou.
2
10 minut po začátku varu jáhel začít vařit nejméně 250 ml vody. Osolit 1/2 lžičkou soli po začátku varu. Nakrájet krůtí maso na kostičky/nudličky dle představ. Ohřívat maso vložené do vody středním varem, aby začátek varu byl 15 minut po skončení varu jáhel. Krůtí maso vařit 15 minut mírným varem, až kousky masa plovoucí u hladiny klesnou ke dnu. Scedit vodu pomocí pokličky.
3
Rozmístit kousky masa kolem jáhel na talíři.
4
Poznámka autora receptu: Vhodné jáhly pro vaření na zrno jsou tvrdší, lze je poznat podle barvy a malého množství prachu při vyprání (pouze špinavá voda). Měkčí jáhly mají hodně prachu po vyprání, snadno se rozváří na kaši. Při vaření na zrno jsou mazlavé. Varianta s rýží - namočit o 10 minut dříve na 30 minut včetně vyprání. Postup vaření je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

Obložený chleba ve vajíčku

Obložený chleba ve vajíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Krůtí maso Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

91
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
74
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
55
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
49
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
31
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Belohorcová k obvinění manžela z nevěry: Podivné vyjádření! Vlastíka se nezastala…

Belohorcová k obvinění manžela z nevěry: Podivné vyjádření! Vlastíka se nezastala…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Obložené žemle
Obložené žemle
Obložený chléb s fíky
Obložený chléb s fíky
Obložený chleba ve vajíčku
Obložený chleba ve vajíčku
Obložený rohlíkový koláč
Obložený rohlíkový koláč
Óbr dort - číslice
Óbr dort - číslice
Obrácená buchta z jablek
Obrácená buchta z jablek
  • Recepty.cz
  • Obložený chlum, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact