• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Oblíbené těsto
Napište svůj komentář k receptu

Oblíbené těsto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oblíbené těsto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • vanilkový cukr
    • prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Toto těsto je jednoduché a hodně využitelné.
2
1) přidáme trochu kokosu nebo kakaa a máme výbornou bábovku.
3
2) Přidat lze i kakao, rozinky a místo prášku do pečiva prášek do perníku --> perník.
4
3) Přidáme kakao, vylijeme na plech, poklademe ovocem (nejlepší jsou jahody a meruňky), potřeme tvarohem a zapečeme.
5
4) Výborně se hodí i na drobenkové ovocné buchty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oblíbené vafle

Oblíbené vafle

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Medové perníkové těsto

Medové perníkové těsto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Judita | 27. 3. 2014 22:25

    myslim, pane Arnoste, ze kazdymu dojde, ze to nejsou 2 baleni :)

  • Arnošt | 10. 11. 2013 15:02

    Asi to bude dobré. Ale musel bych hádat, bez zkušenosti s jinými recepty, kolik vlastně té mouky :-)? 2 čeho? Dvě balení, dva hrnky :-))

  • Jana Cz. | 8. 6. 2007 20:47

    Tohle těsto používám na mnoho způsobů, také však s polohlubou moukou jako Jitka B. Je super, nemůže ho zkazit ani začátečník.

  • emo.pettu | 7. 6. 2007 13:58

    ano, strasne dobre testo.. takhle jednou chtela mamka udelat babovku suchou na snidani, tak sem ji rekla, ze mam lepsi recept nez na tu obycejnou suchou a dusici babovk.tak sem ji s tim pomohla,a jeste ten den se to snedlo...na snidanu nezbylo x))

  • Monika | 19. 3. 2007 13:35

    Toto těsto je opravdu výborné a vláčné. O víkendu jsem z něho dělala buchtu s meruňkovým želé. Poslala jsem i fotku, tak možná bude uveřejněná.

  • pája | 27. 3. 2006 16:34

    sníh se může udělat, ale opravdu to není potřeba. Je výborný i bez sněhu.

  • Romana | 26. 3. 2006 14:01

    Dělá se sníh?

  • Alia | 26. 3. 2006 09:58

    Tohle testo je fakt vyborne. Zadne vazeni a podobne, ale vysledek je vynikajici. Diky

  • pája | 25. 3. 2006 16:13

    Nejlepší je 1 hrnek hladké a 1 polohrubé

  • Jitka B. | 20. 3. 2006 10:02

    Dělám s úspěchem už roky, jen místo hladké mouky používám polohrubou.

  • pája | 17. 3. 2006 10:17

    Hodí se i na velikonočního beránka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

42
Fazolový salát s mletým masem
Fazolový salát s mletým…
26
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
24
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
18
Domácí lučina
Domácí lučina
15
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Obláčkový jahodový
Obláčkový jahodový
Oblibená omeleta mých dětí
Oblibená omeleta mých dětí
Oblíbené houstičky
Oblíbené houstičky
Oblíbené vafle
Oblíbené vafle
Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou
Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…
Obložená vejce
Obložená vejce
  • Recepty.cz
  • Oblíbené těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact