• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
Napište svůj komentář k receptu

Obláčkový jahodový

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obláčkový jahodový
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 350
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička skořice
    • 170
      g máslo
    • 160
      g hladká mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      ml zakysaná smetana
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      plátek želatina
    • 100
      ml voda
    • 200
      g jahody

Postup přípravy receptu

1
Do vroucího mléka přidáme špetku soli, skořici, máslo a znovu je přivedeme k varu. Najednou vsypeme prosátou mouku se škrobem, snížíme teplotu a důkladně mícháme, dokud není těsto hladké a nelepí se na stěny nádoby. Směs mícháme 2-3 minuty (odpalujeme), až se na dně začne tvořit bílý povlak. Pak těsto přemístíme do studené mísy a zpracováváme ho dokud mírně nezchladne.
2
Do vlažného těsta postupně vmícháváme jedno vejce po druhém a dobře zpracujeme, aby bylo těsto hladké a lesklé. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou.
3
Na tukem vymazaný plech nastříkáme do spirály kolo o průměru 24 cm. Ze zbylého těsta vedle kola nastříkáme do spirálky obláčky, dlouhé zhruba 8 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme korpus a obláčky vychladnout na kovové mřížce.
4
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou a vanilkovým cukrem.
5
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do připravené náplně. Dobře promícháme, přidáme dvě třetiny jahod a necháme stát. Korpus vložíme na dno dortové formy o průměru 24 cm, vymazané olejem a vysypané mletým cukrem a když začne náplň tuhnout, rozetřeme ji na korpus.
6
Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu, povrch ozdobíme obláčky i jahodami a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Obalovaný kozí sýr
Obalovaný kozí sýr
Obatzda - hermelínová pomazánka
Obatzda - hermelínová pomazánka
Oběd z papiňáku
Oběd z papiňáku
Oblibená omeleta mých dětí
Oblibená omeleta mých dětí
Oblíbené houstičky
Oblíbené houstičky
Oblíbené těsto
Oblíbené těsto
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact