• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
Napište svůj komentář k receptu

Obalené řízky bez obalování

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obalené řízky bez obalování
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso řízek
    • 1
      ks pivo
    • 4
      ks vejce
    • hladká mouka
    • hořčice
    • sůl
    • majoránka
    • česnek
    • červená paprika
    • drcený kmín
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého dne odležet. Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané, řízky nesolíme.
2
Vytahujeme vidličkou a smažíme. Těstíčko vytvoří obal.
3
Ideální pro oslavy a podobně, den předem nachystáme a pak už jen šup do oleje. To pivo ne celé, přiměřeně :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Obalené růžičkové kapustičky

Obalené růžičkové kapustičky

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana R. | 17. 3. 2008 16:23

    Vyzkoušela jsem včera a nemá to chybu. Masíčko je po marinování krásně křehké a šťavnaté. Se zeleninovou oblohou pastva pro chuť i oči.

  • Di | 1. 3. 2007 15:24

    Proč má být těsto slané? Protože jde spíše o marinádu než o těsto, Já dost často dělám plátky masa ala rošťák, rarášci apod., jak se všechny ty recepty jmenují. Základem marinády jsou vždy vajíčka a Solamyl (tady mouka) + další ingredience. Pokud marinádu dost neosolíme, bude maso opravdu "plané". Můžeme také udělat směs řídčí, na mase prakticky nezůstane a hezky ho ochutí.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 22:51

    Dakujem za obhajobu pani Jarcuskovej a pani Kristovej za objasnenie.Ja zastávam mienku, ze je vhodnejsie solit menej a ak sa niekomu ziada viac, vzdy mu tá moznost zostáva priamo na tanieri. Horsie je to, ak je to naopak. Recepty sú na varenie doma a nie v restaurácii, kde jedlo casto budí dojem, ze je záujem o predaj nápojov kvôli presoleným jedlám.

  • Lenka Kristová | 27. 2. 2007 17:23

    Bylo tím myšleno, že pokud byste těsto neosolili dostatečně, řízky by po usmažení byly plané.Takže ne přesolit, ale dát dostatečné množství. Snad jsem to vyjasnila :)

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2007 14:38

    Zdenka, pán Jozef sa podľa mňa pýtal dobre, mňa to tiež zaujalo, pretože ak sa píše dost slané, tak ma zaujme dôvod. Že to cesto osolím, je jasné, ale ak poviem dosť, myslí sa tým nad obvyklú mieru.

  • Anonym | 27. 2. 2007 13:30

    Těsto má být slané proto,že se řízky nesolí,ale to je v receptu jasně uvedeno.

  • Jozef T. | 27. 2. 2007 00:08

    Pani Barca, princíp som na Vase pocudovanie pochopil.Text hovorí:"Těsto má být tužší, aby na řízcích hezky drželo a dost slané..." Nepochopil som, preco má byt dost slané. Ale na to som sa pýtal autorky a Vy ste odpovedali...

  • barča | 24. 2. 2007 22:24

    Pane Josefe T, promiňte, ale asi jste nepochopil princip. Je to vlastně marináda a proto je slaná. Přes noc se pěkně dosatane do masa a maso se tím osolí. Takže druhý den celý řízek obalený v tom těstíčku - marinádě jen usmažíte. Dělám něco podobného, ale bez piva, tak zkusím i s pivem. Je to jednoduché a moc dobré.

  • Jozef T. | 24. 2. 2007 18:00

    Ak rezne "obalíte" v múke, lahsie sa na ne prilepí cesto. Nechápem, preco má byt cesto slané.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Kuřecí maso Majoránka Pepř mletý Pivo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

11
Řecké masové jednohubky
Řecké masové jednohubky
11
Minestrone polévka
Minestrone polévka
8
Mletá roláda s kuřecím masem
Mletá roláda s kuřecím…
8
Mandlové vanilkové rohlíčky
Mandlové vanilkové…
8
Mandlové rohlíčky-bez vajec
Mandlové rohlíčky-bez…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

  • Recepty.cz
  • Obalené řízky bez obalování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact