• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
Napište svůj komentář k receptu

Norský losos na belgický způsob

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norský losos na belgický způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • máslo
    • brambory
    • listová zelenina
    • losos bez kůže

Postup přípravy receptu

1
Vezměte plátky čerstvého chlazeného lososa, bez kůže (pokud koupíte s kůží, tak ji dejte pryč), osolte z obou stran a vložte na pekáč. Na každý plátek o velikosti asi tak 80-100 g dejte kávovou lžičku másla. Do předem vyhřáté trouby (musí být vyhřátá alespoň 15 minut na maximum) vložte lososa a pečte na horkovzduch 12-15 minut při teplotě 200 °C. Pokud chcete vědět, zda je hotový, stačí vidličkou zkusit, zda jdou léta od sebe lehce, pak je hotový. Vezměte hrnec vroucí vody, vložte nové brambory, dobře očištěné, ale ne oloupané (nejlépe oválky o průměru 2 cm) a vařte do měkka. Pak brambory sceďte a nechte asi 5 minut odležet
2
Podáváme na porcelánovém talíři, s neoloupanými brambory. Můžete ozdobit čerstvou listovou zeleninou.
3
Vynikající, lehké, zdravé a rychlé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Norský zmrzlinový dort

Norský zmrzlinový dort

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Losos na francouzský způsob

Losos na francouzský způsob

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 11. 2007 16:08

    Souhlasim ze Norove kuzi neodstranuji, ale ten losos je na Belgicky zpusob. Norsky znamena ze je pouze z Norska a ti ho dodavaji do celeho sveta i do Belgie. Jinak myslim ze je potreba to vyzkouset a pak hodnotit.

  • Hela - | 5. 11. 2007 12:24

    Pokud jsem nabízela recept na Pochoutkového lososa tak pak ne proto, že je recept ode mě, ale proto, že je tam diskuse ohledně toho, čemu se tady říká losos. Navíc, tady se jedná o stejný recept, Roman maso potírá máslem a já majonézou, která se na tuk vyškvaří. Ta finta receptu přece spočívá v té rozpálené troubě! Nechci tady vést žabomyší války. Ryby jsou zdravé, jíme jich málo a sami si tím škodíme. A každý si může vybrat recept podle své peněženky. A mimochodem ještě paradox: můj švagr je Nor a do Čech dováží pravé norské lososy (nikoli "divoké") a přesto se těch "divokých" zastávám a nabízím recept na úžasnou večeři pro 4 do stovky.

  • Ivana C. | 5. 11. 2007 12:04

    Nic proti belgické úpravě, ale já pochvalu nenapíšu, losos jen na másle naší rodině nechutná! A to opravdu nejsme vybíraví! Pravého lososa (když už je tak nekřesťansky drahý) je třeba ochutit víc než jen solí a přitom chuť samotného masa to neutluče. Momentálně mám v lednici lososa naloženého v bylinkovém másle.

  • Jana | 3. 11. 2007 23:23

    Prosim Vas,pani Helo, kde jste prisla na to, ze ten Vas recept pochoutkovy losos stoji jen tretinu tohoto receptu? Vas prispevek mi prijde jako propagace Vaseho receptu...A mimochodem, ja jim lososa zasadne bez kuze, Vy jste mela asi na mysli lososa divokeho, a o tom tady v tm receptu neni zadna rec.

  • Hela - | 31. 10. 2007 12:12

    Pokud tuto dobrotu chcete pořídit za třetinovou cenu, udělejte si zde uvedený Pochoutkový losos. A mimochodem, ta kůže je opravdová delikatesa a Norové ji nikdy neodstraňují.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Listová zelenina Losos bez kůže Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

71
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
44
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
30
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Soutěž Muž roku 2025 vyhrál trenér fitness z Mladé Boleslavi: Rarita! Jeden obratel navíc

Soutěž Muž roku 2025 vyhrál trenér fitness z Mladé Boleslavi: Rarita! Jeden obratel navíc

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Norský losos na belgický způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact