• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Norimberské perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Norimberské perníčky

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norimberské perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce škrob
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      balíček perníkové koření
    • 75
      g oranžát nebo kostičky kandované pomerančové kůry
    • 125
      g mleté mandle
    • 125
      g mleté lískové ořechy
    • 35
      ks vodové oplatky průměr 7 cm, lze vynechat
  • Na ozdobu
    • 75
      g moučkový cukr
    • 100
      g čokoládová poleva
    • cukr krystal hrubý
    • mandle půlené

Postup přípravy receptu

1
Vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr šlehejte do pěny, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmíchejte rum.
2
Škrob, prášek do pečiva a koření promíchejte a spolu s jemně nasekaným oranžátem, mandlemi a ořechy vmíchejte k základu. Těsto lžičkou rozdělte na jednotlivé oplatky (nebo pokud je nemáte, stačí dát na pečící papír), povrch uhlaďte a pečte v rozehřáté troubě při 175 °C (plyn 2-3 stupeň) asi 25 minut (perníčky by měly zůstat bledé).
3
Moučkový cukr rozpusťte ve lžíci horké vody a polovinu ještě horkých perníčků potřete a posypejte hrubým krystalem.
4
Druhou polovinu perníčků nechte vychladnout, polijte čokoládovou polevou a ozdobte mandlemi.
5
Rozpočet je na 35 perníčků o průměru 7 cm. Chutná velice podobně jako kupované norimberské perníčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky

Medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Hladká mouka Hnědý cukr Hnědý rum Mandle půlené Mleté lískové ořechy Mleté mandle Moučkový cukr Oranžát Perníkové koření Prášek do pečiva Škrob Sůl Vanilkový cukr Vejce Vodové oplatky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

184
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
101
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
76
Houbový guláš
Houbový guláš
70
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
67
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Norimberské perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact