• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Noky k masu na šťávě
Napište svůj komentář k receptu

Noky k masu na šťávě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 87
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Noky k masu na šťávě
Noky k masu na šťávě
Noky k masu na šťávě
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, zředíme mlékem (postupně přidáváme) a vymícháme. Těsto musí být řidší než na buchty. Necháme odpočinout.
2
Do vroucí osolené vody lžící namočenou v této horké vodě vykrajujeme noky, po vyplavání vaříme asi ještě 3 minuty
3
Vhodné ke každému masu na šťávě, příp. ke guláši, játrům na šťávě atd. Je to míň pracné než knedlíky. Zbylé noky si můžeme nakrájet na pánvičku a zalít rozšlehaným vejcem jako velmi chutnou večeři s hlávkovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě

Ceviche, ryby marinované v citrusové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338933) | 15. 4. 2024 13:53

    Lze dohledat, kdo vytvořil tento recept? S máslem se má udělat co? mléka je kolik a studeného, teplého nebo co s ním vlastně dělat? Kvalita receptu je, jako by to napsala sousedovic kočka. Tohle by měl někdo kontrolovat. Jestli to autor neumí, ať sem žádné recepty nedává.

  • frak | 6. 2. 2015 11:25

    Já dělám noky také tímto postupem, ale používám hrubou mouku a místo másla sádlo.

  • Verunka | 13. 3. 2014 06:43

    Dělám obdobné. Dam mléko, sůl,vejce a nakonec přidá dávám polohrubou mouku. Těsto musí byt spíše řidší. Pasiruji přes síto na halusky. Omastim máslem až hotové. Podávám jako rychlou přílohu k masu, ke spenatu. V létě jenom k salátu a volskemu oku. U nás velmi oblíbené.

  • katy69 | 15. 5. 2012 12:05

    Dávám za jedna,jsou opravdu dobré,ale výsledné množství není pro celou rodinu,doporučuji dělat z dvojité dávky.

  • stafl
    stafl | 24. 2. 2011 10:27

    U nás je dělám i jen s osmaženou cibulkou a zelím, ať užsyrovým kysaným,nebo uvařeným, maso je fakt i zbytečné. Jen přidávámvychytávku, kdesi v nějakém pořadu to tam někdo radil - při tom odpočinutí těsta ho dám na pařák s kastrolem vroucí vody a nechám asi 10 minut prpažit. Noky jsou pevnější a nerozvaří se tolik a nejsou mazlavé.

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 2. 2011 15:07

    My je máme rádi ke špenátu. A ani maso být nemusí :-)

  • nechci
    nechci | 6. 2. 2011 11:56

    Prostě bomba,ke králičímu nic jiného nedlabeme

  • Dočík | 6. 2. 2011 09:54

    Tohle prostě nemá chybu,je to jednoduché,rychlé a já osobně u králíka na talíři nechci nic jiného než tyhle nočky. Dočík

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:23

    Doma je to velice oblíbená příloha ať ke kačeně nebo k čemukoliv místo chlupaček.Hlavně je to velice rychlé

  • Jan Němec | 24. 11. 2010 21:42

    Máslo nedávám ale dávám trochu prdopeče.Mouku navážím dělám to podle oka. :-)

  • luckymili | 25. 5. 2006 22:43

    Uvařila jsem jako přílohu k vepřovému na houbách. Pro tři "chlapy" bylo toto množství málo. Udělala jsem dvojitou dávku a přidala zelenou petrželku do jedné a pažitku do druhé. Musím se přiznat, mě moc nechutnaly, zdály se mi být "suché", myslím, že to bylo tou polohrubou moukou, já je dělám z hladké. Nicméně, strávníkům hodně chutnaly a potože jsou pohodlně rychlé budu je určitě opakovat. Mimochodem, ve zmatku, když jsem si odskočila narychlo ven pro bylinky, tak jsem zapoměla do první várky dát vejce. V druhé už bylo a výsledný efekt - nebylo to poznat.

  • Jitka V. | 31. 3. 2006 11:17

    Omlouvám se: zapomněla jsem uvést: přidat máslo....

  • KV. | 28. 3. 2006 20:16

    Podivejte se na "Jemne maslove noky.." tam se dava to maslo do testa. Ale nejsem autor, tak takynevim jiste....co s tim maslem?:=)

  • Zdeňka | 27. 3. 2006 17:31

    A co s tím máslem?

  • Anna T. | 27. 3. 2006 16:44

    Máslo rozpustíme a vmícháme do mouky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Noky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

131
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
72
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
70
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
67
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
62
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Nočky se špenátem a slaninou
Nočky se špenátem a slaninou
Nokerle s vajíčkem
Nokerle s vajíčkem
Noky do polévky
Noky do polévky
Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky se špenátem
Noky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Noky k masu na šťávě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact