• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Noky k masu na šťávě
Napište svůj komentář k receptu

Noky k masu na šťávě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 96
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Noky k masu na šťávě
Noky k masu na šťávě
Noky k masu na šťávě
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, zředíme mlékem (postupně přidáváme) a vymícháme. Těsto musí být řidší než na buchty. Necháme odpočinout.
2
Do vroucí osolené vody lžící namočenou v této horké vodě vykrajujeme noky, po vyplavání vaříme asi ještě 3 minuty
3
Vhodné ke každému masu na šťávě, příp. ke guláši, játrům na šťávě atd. Je to míň pracné než knedlíky. Zbylé noky si můžeme nakrájet na pánvičku a zalít rozšlehaným vejcem jako velmi chutnou večeři s hlávkovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě

Ceviche, ryby marinované v citrusové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338933) | 15. 4. 2024 13:53

    Lze dohledat, kdo vytvořil tento recept? S máslem se má udělat co? mléka je kolik a studeného, teplého nebo co s ním vlastně dělat? Kvalita receptu je, jako by to napsala sousedovic kočka. Tohle by měl někdo kontrolovat. Jestli to autor neumí, ať sem žádné recepty nedává.

  • frak | 6. 2. 2015 11:25

    Já dělám noky také tímto postupem, ale používám hrubou mouku a místo másla sádlo.

  • Verunka | 13. 3. 2014 06:43

    Dělám obdobné. Dam mléko, sůl,vejce a nakonec přidá dávám polohrubou mouku. Těsto musí byt spíše řidší. Pasiruji přes síto na halusky. Omastim máslem až hotové. Podávám jako rychlou přílohu k masu, ke spenatu. V létě jenom k salátu a volskemu oku. U nás velmi oblíbené.

  • katy69 | 15. 5. 2012 12:05

    Dávám za jedna,jsou opravdu dobré,ale výsledné množství není pro celou rodinu,doporučuji dělat z dvojité dávky.

  • stafl
    stafl | 24. 2. 2011 10:27

    U nás je dělám i jen s osmaženou cibulkou a zelím, ať užsyrovým kysaným,nebo uvařeným, maso je fakt i zbytečné. Jen přidávámvychytávku, kdesi v nějakém pořadu to tam někdo radil - při tom odpočinutí těsta ho dám na pařák s kastrolem vroucí vody a nechám asi 10 minut prpažit. Noky jsou pevnější a nerozvaří se tolik a nejsou mazlavé.

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 2. 2011 15:07

    My je máme rádi ke špenátu. A ani maso být nemusí :-)

  • nechci
    nechci | 6. 2. 2011 11:56

    Prostě bomba,ke králičímu nic jiného nedlabeme

  • Dočík | 6. 2. 2011 09:54

    Tohle prostě nemá chybu,je to jednoduché,rychlé a já osobně u králíka na talíři nechci nic jiného než tyhle nočky. Dočík

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:23

    Doma je to velice oblíbená příloha ať ke kačeně nebo k čemukoliv místo chlupaček.Hlavně je to velice rychlé

  • Jan Němec | 24. 11. 2010 21:42

    Máslo nedávám ale dávám trochu prdopeče.Mouku navážím dělám to podle oka. :-)

  • luckymili | 25. 5. 2006 22:43

    Uvařila jsem jako přílohu k vepřovému na houbách. Pro tři "chlapy" bylo toto množství málo. Udělala jsem dvojitou dávku a přidala zelenou petrželku do jedné a pažitku do druhé. Musím se přiznat, mě moc nechutnaly, zdály se mi být "suché", myslím, že to bylo tou polohrubou moukou, já je dělám z hladké. Nicméně, strávníkům hodně chutnaly a potože jsou pohodlně rychlé budu je určitě opakovat. Mimochodem, ve zmatku, když jsem si odskočila narychlo ven pro bylinky, tak jsem zapoměla do první várky dát vejce. V druhé už bylo a výsledný efekt - nebylo to poznat.

  • Jitka V. | 31. 3. 2006 11:17

    Omlouvám se: zapomněla jsem uvést: přidat máslo....

  • KV. | 28. 3. 2006 20:16

    Podivejte se na "Jemne maslove noky.." tam se dava to maslo do testa. Ale nejsem autor, tak takynevim jiste....co s tim maslem?:=)

  • Zdeňka | 27. 3. 2006 17:31

    A co s tím máslem?

  • Anna T. | 27. 3. 2006 16:44

    Máslo rozpustíme a vmícháme do mouky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Noky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Mazanec II.

Mazanec II.

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

119
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
87
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
86
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
80
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
74
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Dcera Kubelkové po rozchodu s Mišíkem: Špinavé prádlo pere v novém hnízdečku!

Dcera Kubelkové po rozchodu s Mišíkem: Špinavé prádlo pere v novém hnízdečku!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Nočky se špenátem a slaninou
Nočky se špenátem a slaninou
Nokerle s vajíčkem
Nokerle s vajíčkem
Noky do polévky
Noky do polévky
Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky se špenátem
Noky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Noky k masu na šťávě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact