• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nevařený sirup z černého rybízu
Napište svůj komentář k receptu

Nevařený sirup z černého rybízu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařený sirup z černého rybízu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l rybíz
    • 2
      l voda
    • 50
      g kyselina citronová
    • 2,50
      kg cukr
    • 1
      balení petol

Postup přípravy receptu

1
Čistý rybíz bez stopek zalijeme vodou,přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát,občas zamícháme.
2
Sirup přecedíme,přidáme cukr a sáček petolu,promícháme až se cukr rozpustí.
3
Nalejeme do lahví.
4
Ovoce můžeme použít ještě jednou,postup je stejný,použijeme však již jen 1,5 l vody,5 dkg kyseliny citronové (stačí i 3 dkg),2 kg cukru a petol.
5
Jestli-že nechceme ovoce vyhodit,přidáme 3 l čerstvého ovoce a můžeme udělat džem.Kyselina citronová se již nedává,cukr podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený guláš

Nevařený guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zděnka | 21. 6. 2014 13:32

    Nebo lze 5 min povařit a vařící nalít do nahřátých skleniček, očistit, zavřít a otočit na víčko do vychladnutí. :-)

  • Zděnka | 21. 6. 2014 13:27

    Dělám si hodně domácích výrobků; proto, abych v nich neměla jedovaté hnusy. :-( Sporná je i kyselina citronová / dávám citron. šťávu /, ale PETOL BYCH NIKDY NEPOUŽILA !!! Najděte si složení a vyhledejte si, co je to za "mňamku". :-( Konzervuji sterilizací na 80% 20 min nebo cukrem / to se dává 1,20 Kg cukru na 1 kg šťávy, uložit nejlépe v temnu a chladu /. Sterilované sladím méně a dělám do menších obalů, po otevření nechávám v ledničce a spotřebujeme do 2 týdnů.

  • anna | 22. 7. 2011 07:18

    Je to výborné. Dělám to již dvacellet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Petol Rybíz Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
21
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
20
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Nevařený sirup z černého rybízu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact