• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nepravý marcipán II.
Napište svůj komentář k receptu

Nepravý marcipán II.

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepravý marcipán II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g sušené mléko
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • vanilkové aroma pár kapek tresti - nejlépe vanilkové; event. breton
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší hmotu. Část můžeme přibarvit kapkou rozpuštěného bretonu.
2
Z této hmoty tvořím např. růže a lístky na dort, nebo je natlačuju do výlisků od bonboniér, nebo do formiček vysypaných práškovým cukrem, atd. Dá se z ní modelovat prakticky cokoliv. Tvary vyklepnuté z formiček se dají barvit štětečkem namočeným v hodně hustém roztoku bretonu a téměř dosucha otřeném (např. šupiny rybiček, apod...)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Campa pa (falešný marcipán), základní recept

Campa pa (falešný marcipán), základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kikii | 2. 7. 2012 07:41

    můžu tento marcipán pouzívat i na dortyy 8-)

  • Lenka | 8. 5. 2012 17:20

    ja kupuji barvivo v prasku staci trochu vody i barvy a dat kapku do marcipanu tak to delam ja <3

  • Lenka | 27. 4. 2012 11:29

    místo oleje dávám ztužený tuk jinak dobrý recept dělám z toho ružičky na dorty a ruzné ozdoby :-)

  • Michaela Talašová | 9. 3. 2012 20:24

    právě že taky nevím chci svojí babičce udělat radost ale nevím jak tam mám přidat to barvivo nemohl by mi prosíííííííím někdo helfnout? :'( :'( O:-) O:-) O:-) O:-)

  • hankahof | 17. 12. 2011 12:20

    Povedlo se, dobrota :-) dcera nemá ráda mandlový (já ho miluju) a po tomhle "mléčném" se olizuje až za ušima :-)

  • Renata | 5. 11. 2010 07:32

    musím pochválit, výsledek je opravdu super, potřebovala jsem hmotu na postavičky, a tato je úplně super, dobře se tvaruje a hlavně drží tvar. :-)

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 13:29

    Pokud byl marcipán lepkavý a tvrdý, chybělo mu jediné - propracovat, propracovat, propracovat.... Pokud do druhého dne ztvrdne na kámen, stačí na pár vteřin ovlnit v MW a opět propracovat, propracovat, propracovat..... Dělám tento recept léta, tvaruji z něho kde co (holky na chatu leccos viděly) a nemám s ním problém!!!!

  • Simča Sládková | 16. 12. 2009 13:27

    Pokud byl marcipán lepkavý a tvrdý, chybělo mu jediné - propracovat, propracovat, propracovat.... Pokud do druhého dne ztvrdne na kámen, stačí na pár vteřin ovlnit v MW a opět propracovat, propracovat, propracovat..... Dělám tento recept léta, tvaruji z něho kde co (holky na chatu leccos viděly) a nemám s ním problém!!!!

  • jana h | 13. 12. 2009 19:27

    ach jo, nekde byla veeelka chyba, musela jsem to vsechno bohuzel vyhodit... uz po promichani byl tenhle marcipan hodne tuhy a zaroven hodne lepkavy, takze tezko rict, jak to spravit, no a po odlezeni byl proste jako naprosty kamen, zkousela jsem ho nastrouhat, navlhcit a znovu zpracovat, ale proste to neslo... uz jsem delala marcipan podle jineho receptu, ve kterem byl syrovy bilek, ten byl sice skvely, ale mela jsem obavu ze salmonely, tak jsem zkusila tenhle, ale bohuzel, mozna to bylo surovinami? opravdu nevim...

  • Dagmar Bartůšková | 9. 12. 2009 16:49

    Hmota bezva, jen dotaz, když mám klasické potravinářské barvivo v zrníčkách, mám ho přidat do surovin v suchém stavu nebo jak? Dala jsem pár zrníček barviva do vody a pak tím tvary natřela, leč to trochu rozmáčelo povrcg...

  • Simča Sládková | 23. 11. 2009 16:37

    Mléko sušené se používá polotučné - modré. Není dobré používat tučné, nemyslete si prosím, že to červeným - tučným - vylepšíte, DOOPRAVDY NE. Tuk se pak odděluje z hmoty!!!! Nepravý marcioán ochucuji pár kapkami mandlové tresti. Lépe se mi osvědčila "Hořká mandle", než mandle sladká.

  • Iveta Šulcová | 23. 11. 2009 14:24

    ještě bych měla dotaz-to mléko používáte jaké? Dnes jsem porozhlížela po obchodě a měli,zelené,modré a červené...tak"babo raď"...:-))) a děkuju za radu,hezký den

  • Simča Sládková | 20. 11. 2009 22:26

    Holky dooost s těma chválama :-). A mohu vám garantovat, že kdybych holky nekrotila, tak to kilo marcipánu snědly na posezení.... :-)

  • Pája S | 20. 11. 2009 19:53

    Simčo,kouzelné,škoda to sníst.:-)

  • Klára Keselyova | 20. 11. 2009 19:02

    No Simi, úchvatné. Si naozaj šikulka.

  • Jarka O. | 20. 11. 2009 17:32

    Simčo, to je krása...jsi moc šikovná, ovoce je jako opravdové ;-)

  • ladislava staffenová | 20. 11. 2009 14:50

    Simčo, jsi šikulka ;-))

  • Ladia - | 20. 11. 2009 14:27

    Simčo, to je paráda, jen se zakousnout ;-)

  • Iveta Šulcová | 20. 11. 2009 13:54

    téééda p.Sládková,nádhera.To je tak,když "pánbůh" naděloval šikovné ruce.Ti ostatní (já),na které se nedostalo (bůhví proč)musíme(teda já) jenom žasnout a zavřít pusu.Mooc hezké.

  • Simča Sládková | 19. 11. 2009 23:22

    Dcera marcipán miluje, letos si přála k narozeninám dort "Koš ovoce". Padlo na něho skoro kilo nepravého marcipánu.... Posílám foto :-)

  • Ester Potrusilova | 19. 11. 2009 13:03

    Na tento recept můžu pět jen samou chválu! Dělám takto marcipán už několik let, na dorty, na košíčky, do cukroví, na zvířátka pro děti, a nemůžu jinak, než dát 1*. Je sice pravda, že než jsem se ho naučila dělat pořádně, stávalo se mi, že jsem musela přisypávat cukr, sušené mléko a pak zpátky vlhčit a přidávat máslo, takže se mi stávalo, že ve výsledku jsem tohoto suprmarcipánu měla půl kila :-), ale fakt se mi vždycky povedl. Jen místo oleje tedy dávám do těsta máslo, tak od oka, zhruba lžíci a pak se vidí, jestli víc... Moje rodina ho miluje, kupovaný nejíme vůbec. Fatk SUPER!!!

  • Simča Sládková | 5. 9. 2009 20:50

    Vím, že dotaz byl položen už dávno, ale odpovím pro úplnost: zbylý marcipán zabalím do mikrotenového sáčku - každou barvu zvlášť - a uložím dole v lednici. Klidně jsem ho tam měla i 3 měsíce. A když ho potřebuji, tak buď je ještě měkký a jen ho propracuji, nebo - pokud ztvrdnul - ho dám na 1 - 2 vteřiny do mikrovlnné trouby nahřát a propracuji. Klidně tu vteřinu opakuji třeba 2x nebo 3x, ale nedoporučuji nechávat naráz déle, protože se kupodivu prohřívá odprostředka a už se mi to stalo, že se uvnitř spálil....

  • bramborka | 1. 12. 2006 21:58

    Jani jak je skladujete?A neztvrdnou na beton?Děkuji za odpověď,chtěla bych překvapit dceru,tak aby chutnalo.

  • Anonym | 6. 10. 2005 17:16

    Byla bych ráda, aby se mi ozval autor hodnocení. Zřejmě se mu nepovedl marcipán. Ráda vysvětlím vše nejasné. A pokud nechutnalo, jistě i ostatní ocení negativní zkušenost. Děkuji.

  • Mila Veselá | 30. 9. 2005 12:06

    Když se do "nepravého" marcipánu přidá trošku jemně pomletých oloupaných mandlí, tak se chutově k "pravému" velmi přiblíží. Doporučuji ale místo tresti použít likér Amareto, pak to nemá chybu. Viz recept Marcipánové čtyřlístky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Med Moučkový cukr Rostlinný olej Sušené mléko Vanilkové aroma Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

134
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
39
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
31
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle…
25
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
24
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vdovec po Hance Zagorové (†75) Margita: První slova o novém vztahu!

Vdovec po Hance Zagorové (†75) Margita: První slova o novém vztahu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.
Nepečený tvarohový dort s ovocem II.
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Nepečený tvarohový dort s ovocem
Neskutečně žravé kuře
Neskutečně žravé kuře
Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční rybízové řezy
Netradiční rybízové řezy
  • Recepty.cz
  • Nepravý marcipán II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact