• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený dort dle J. Bohdalové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený dort dle J. Bohdalové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek káva silná černá
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      balíček lučina
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      ks čokoláda nebo Granko
    • 2
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Uvaří se hrnek silné kávy, do které se vlije jeden velký rum. V míse se utřou tři žloutky, tři lžíce moučkového cukru a tři Lučiny. Zvlášť se ušlehá jedna šlehačka a vše se spojí dohromady. Pak se dá do dortové formy vrstvička ušlehané hmoty a na ni se hustě kladou piškoty namočené v kávě s rumem. Pak zase vrstvička hmoty, opět piškoty a končí se vrstvičkou hmoty, na kterou se nastrouhá čokoláda nebo nasype Granko. Nechá se několik hodin ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

Lukášův nepečený dort

Lukášův nepečený dort

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • savena | 10. 11. 2006 17:42

    že vás to baví,každý má svou pravdu a konec.myslela jsem že je to diskuze k receptu a ne z čeho vzniká a kdo onemocněl a co se smí a co ne.....

  • Katka Altmanová | 10. 11. 2006 12:10

    Moc se mi nechce zapojovat do této diskuze. Mám to vyřešené, pokud je to možné syrová vejce v pokrmech jednodušše vynechávám, nebo udělám jinýrecept-nesnesu ten pocit že tam syrové vejce je. Při vaření neochutnávám-těsta atd.Ale jen jsem chtěla říct, že švagrové syn před10lety měl salmonelu ze sunaru!!! Nikoho nestraším, můj syn ho pije taky, jen,že stát se může cokoli.

  • Jana V. | 10. 11. 2006 10:48

    Bio vejce neznám,ale moje dcera dostala kdysi salmonelosu ze syrového žloutku z domácích vajec,tchyně mi poradila,ať jí ten žloutek přidám do tvarohu.A já,mladá a hloupá,poslechla.Nechci nikomu vnucovat svůj názor ani hřímat halasně,že můj názor je ten jediný správný,chtěla jsem jen upozornit ostatní.Pracuji ve zdravotnictví,a tak to asi vidím i z jiného úhlu.

  • Jana | 9. 11. 2006 17:31

    Já dělám taky tenhle recept, ale bez vajec. K lučinám přidávám ještě dvě lžíce kysané smetany nebo řidšího tvarohu....to aby se dobře vše promíchalo a pospojovalo. Do dortové formy poskládám piškoty namočené v kafíčku, na to hmotu, piškoty a hmotou končím. Zbdobím čokoládou nebo bonbónkama

  • Mona | 8. 11. 2006 15:57

    Ze jsou Bio vejce bez salmonely, to slysim poprve, zda se mi to velice neprvadepodobne!!! Jinak tenhle recept je moc dobry, delala jsem vcera.

  • Katka Maršálková | 8. 11. 2006 10:06

    Tak kupujte bio vejce, ty jsou bez salmonely.

  • Di | 8. 11. 2006 10:00

    Pokud je straším já, pak je straší všichni pracovníci ze zdravotnictví. Jeden příklad ze života. Setkala jsem se s paní, jejíž holčička dostala salmonelózu z kuřecích řízků. Maminka byla zoufalá, co se stalo, vždyť je dobře propekla! Paní doktorka jí vysvětlila, že se pravděpodobně dostala do styku se syrovým masem při přípravě a že s tím opravdu ani při velké opatrnosti nic nenaděláte. Moji známí (celá rodina) dostali salmonelózu po požití melounu. Zkončili v nemocnici, bylo to dost drsné. Takže opatrnosti nezbývá, ale to je opravdu věc každého.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 09:59

    Hanko, syrová vejce taky nepoužívám. A nemyslím si, že by Di strašila. Pravda je, že téma ptačí chřipka se mnou nic nedělá, ale problémů se salmonelou je každý rok více než dost.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:58

    Dala bych Di za pravdu,něco na tom bude.Ne nadarmo každou chvíli zavírají nějakou vývařovnu.Já si myslím,že když to na tom nebo v tom,to už je jedno,vejci je tak to chytnete tak jako tak.Už bych to nechala být,ať si to každý udělá podle svého svědomí a vědomí.

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 09:49

    Di, každá si budeme jíst co chceme, to je jasné, ale PROSÍM nestrašte lidi!!!

  • Di | 8. 11. 2006 09:10

    Víte co, paní Hano?? Klidně si dejte, co chcete, a nám zase dopřejte, abychom si psaly, co chceme. A hlavně nekmte ostatní polopravdami. Salmonela sídlí na skořápkách vajec, přesto se mnohokrát stalo, že epidemie salmonelózy vypukla například po požití špatné "várky" žloutkových věnečků z cukrárny nebo v hromadném stravování ze žemlovky, v níž se dostatečně nepropekla vejce. P.S. Tento moučník ala tiramisu jsem dříve dělala s velkým úspěchcem (i když to nebylo podle receptu paní Bohdalové). Je opravdu dobrý - pozměnila jsem na něm to, že jsem nedávala šlehačku, ale polotučný tvaroh a vejce celá. Piškoty jsem používala speciální na Tiramisu - Paffino. Přestala jsem ho dělat vloni, když se přiblížila ptačí chřipka. Přešla jsem na konbinaci šlehačka - pomazánkové máslo - italskému tiramisu se to dokonce podobá více. Zvláště když do hmoty přidáte trochu likéru Amaretto.

  • bramborka | 8. 11. 2006 09:03

    Jé,tatarák.Ten miluju i když si pokaždé vyslechnu plno "chytrých" komentářů.Hani,třeba nám to nevadí z toho důvodu,že jsme z toho ještě nic nechytli.Když ona je to taková bašta....

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 08:28

    Víte co dámy?? Každá si jezte co chcete, vařte a pečte taktéž!!! Myslím, že diskuze má být o tom, jestli je jídlo dobré, co jste pozměnily atd. Já si klidně dám tatarák i se syrovým vejcem!!!

  • Ivana C. | 8. 11. 2006 07:41

    Pro Hanu Rožníčkovou: takže když je salmonela na skořápce, tak dáme do jídla bílky, které sousedí se skořápkou a naopak tam nedáme žloutky, které se skořápkou - potažmo se salmonelou - nesousedí.

  • Di | 8. 11. 2006 07:33

    Hanko, nejde o to, zda jsou potraviny zdravé či nezdravé, ale o to, zda neobsahují choroboplodné zárodky. Bůček také zdravý není, ale rozhodně z něj neonemocníte salmonelózou. Následky se sice projeví, pokud ho budete jíst každý týden, ale zcela jinak. Plesnivý sýr nebo ovoce přece také nebudete jíst s tím, že v každé potravině je něco škodlivého. Na druhé straně chápu, že bez vajec se tento moučník prostě udělat nedá. Takže js to skutečně na každém, zda bude riskovat zdraví své a vých strávníků. Je to prostě taková loterie, jednou ochutnáte a může být zle...

  • Hana Rožníčková | 7. 11. 2006 19:40

    Nejvíce se salmonela vyskytuje na skořápce. Kdo má strach, ať si to udělá bez žloutků. Celý život ochutnávám žloutky s cukrem, když třu bábovku a zatím dobrý. To bychom nemohli jíst vůbec nic, pomalu v každé potravině je něco škodlivého!!!!

  • Jana | 7. 11. 2006 14:35

    Musím si zvolit jiné jméno,protože takhle se dvě Jany nerozeznáme.Já osobně syrové žloutky do ničeho nedávám,ale ať si každý vaří podle svého.Ale až vám někdo z rodiny skončí v nemocnici právě se Salmonelou,a mně se to stalo,pak už se rozmýšlet nebudete,to mi věřte.

  • Tereza Jarčušková | 7. 11. 2006 07:44

    Prosím vás, už prestaňme s tými salmonelami. Nech si robí každý ako chce.

  • Jana | 6. 11. 2006 22:17

    To by bylo, aby si nějakej chytrák neodpustil komentář. Kejty, nikdo Vám to nenutí, tak proč sem píšete takové hlouposti. Je to každého věc, zda se do receptu pustí nebo ne.

  • Kejty | 6. 11. 2006 14:50

    Ať žíjí salmonely.

  • Jana z VM | 6. 11. 2006 12:43

    Opět jedna "obměna" Tiramisu po česku....Ale určitě výborná !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Dětské piškoty Hnědý rum Káva Lučina Moučkový cukr Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Ravioli

Ravioli

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Nepečený dort dle J. Bohdalové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact