• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Nektarinkový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nektarinkový sirup
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      kg cukr
    • 1
      ks nektarinka tepelně jí upravujeme
    • 1
      lžíce kyselina citronová polévková
    • 0,70
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme na plném ohni 15 minut, až šťáva začne mít oranžovou pěnu. Poté vezmeme síto (0,2 mm) a hrnek, do kterého budeme postupně lisovat šťávu z vývaru. Měly by nám vzniknout dva hrnky oranžové šťávy.
2
Vezmeme velkou mísu, nalijeme vodu, přidáme cukr, kyselinu citronovou, přilejeme vývar. Neustále mícháme až do úplného rozpuštění cukru krupice a kys. citronové. Ochutnáme a posoudíme, zda přisladit. Slijeme trychtýřem do litrové sklenice (podobná třeba od slivovice nebo vína), zašpuntujeme a dáme do lednice. Můžeme hned mlsat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

Tvarohovo-nektarinkový koláč

Tvarohovo-nektarinkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Venclová | 15. 6. 2016 13:05

    Jedna nektarinka je málo a neni v sirupu ani znát. Je to sajrajt samý cukr. Přislazovat je hloupost, přidat ovoce se musí.

  • Alena | 25. 6. 2015 11:25

    Právě jsem sirup dokončila, použila jsem místo nektarinky zralé sladké broskve. Recept je super, myslím, že se určitě dá udělat třeba i z meruněk. Jen ovoce bych osobně přidala. Dala jsem 2ks středně velkých zralých broskví a výsledek : vůně super, chuť bych brala o něco výraznější, barva je jen nažloutlá, určitě ne krásně oranžová, jak má paní na obrázku. Ale jinak určitě doporučuji, vyzkoušejte! :-) <:-)

  • Lenka | 10. 6. 2015 13:39

    Sirup je výborný, dělám další várku. ;-)

  • autor receptu | 10. 8. 2014 08:15

    jindřiško... sirup se nekazí, protože je tam regulátor (kyselina citronová), ale i při teplotě v lednici doporučuji spotřebovat do 2 týdnů... hezký den.:-)

  • Jindřiška | 22. 7. 2014 16:33

    Dobrý den, jak dlouho vydrží, než se zkazí

  • autor receptu | 15. 8. 2012 12:40

    :-D jitko zkuste to a potom tu pište, že to není cítit ... :-[

  • Jitka | 15. 8. 2012 11:43

    Pokud nebude nektarinek víc, vůbec bych se do receptu nepouštěla, protože jedna nektarinka nemůže být v sirupu ani cítit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Zdravě i chutně Nápoje Ovoce Nealkoholické Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Nektarinka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy Velké finále adventní soutěže Blesku pro ženy: Poslední šance na výhru!

Velké finále adventní soutěže Blesku pro ženy: Poslední šance na výhru!

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Fešák Clooney (64) smutní: Sestru (†65) mu zabila rakovina!

Fešák Clooney (64) smutní: Sestru (†65) mu zabila rakovina!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Nekonečný špíz co dům dal
Nekonečný špíz co dům dal
Nektarinkový koláč
Nektarinkový koláč
Nektarinkový salát s mozzarelou
Nektarinkový salát s mozzarelou
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…
Nekynuté buchtičky od Milči
Nekynuté buchtičky od Milči
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
  • Recepty.cz
  • Nektarinkový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact