• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Nejmilejší litá bublanina

autor: Juuicy
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejmilejší litá bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • sůl
    • ovoce nejlépe borůvky nebo třešně

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme v lité těsto, vylijeme do důkladně vymazaného pekáčku a posypeme ovocem.
2
Pečeme zvolna (cca na 160 °C), až nám zezlátnou okraje a začnou se odchlipovat od stran pekáčku je hotovo (obvykle do půl hodiny).
3
Výborné jako teplý oběd i studené, jen tak na mlsání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Litá buchta

Litá buchta

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlasta | 13. 9. 2015 14:34

    Jestli jste na pečení tak šikovná jako na shodu podmetu s přísudkem,tak se nedivím, že dětičky " plakalY"

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • Petra | 13. 9. 2013 14:39

    mě to vubec v troubě nechtělo stuhnout..mám ho takový mokrý vevntíř..z venku krásný hnědý..ael zevntiř jak kdyby syrový...en poměr toho všeho nějak nesouhlasí... :/

  • tarsis | 12. 8. 2013 13:57

    Bacha, těsto po upečení neobsahuje klasické pečivové bublinky. Mě ale chutnalo moc, koláč je krásně "mokrý", mňam! Se šlehačkou a kopou ovoce... Bomba! Zvládne i člověk, který nic neumí - smíchání ingrediencí a nalití na plech je za pár minut a pak už se jen čeká :-)

  • Hana Sluníčko | 27. 7. 2009 09:50

    Litou bublaninu dělám (já tedy bez strouhanky) a manžel říká, že toto je "klasická" bublanina. Je moc dobrá, rychlá a hlavně jednoduchá. Dělám v době borůvek, ale i jindy - z mražených borůvek nebo drobného ovoce. Jinak k poměru - těsto je jak na lívance, trochu hustší. Každý musí vyzkoušet, jestli mu to vůbec bude chutnat a pak si poměry upravit dle své chuti.

  • Barbora B. | 3. 7. 2009 13:37

    Je to nieco podobne ako klasicky bretonsky kolac Far Breton, tam sa tradicne davaju susene slivky. Je to vyborne, ale s bublaninou to nema spolocne vobec nic :)

  • helena vejnarová | 19. 7. 2006 18:03

    dělala sem ji a souhlasím se Stánou je to jako palačinkové těsto a moc to nechutnaloale proti gustu žádný dišputát ale klasika je klasika

  • Hana | 18. 7. 2006 07:52

    U nás tuhle mňamku děláme v době borůvek,nedávám ale strouhanku.Dělá se klasické palačinkové těsto a u nás tomu říkáme škvára,to proto,že to tak vypadaá a je to moc oblíbené jídlo.

  • Stáňa V | 14. 7. 2006 08:53

    Je to zajímavý recept. Včera jsem ho vyzkoušela, ale asi jsem očekávala něco víc, těsto je podobné dosti palačinkovému těstu. Rodina konstatovala, že není nad klasickou bublaninu. Tady je vidět, jak jsme různí, co velice chutná jednomu, druhý považuje za průměr. Tím nechci odradit jiné od vyzkoušení, třeba budete patřit k těm prvním.

  • Jitulka | 13. 7. 2006 15:55

    Mražené borůvky můžete určitě použít, ale chuťově je samozřejmě čerstvé ovoce bezkonkurenční.

  • Anonym | 11. 7. 2006 21:44

    To určitě zkusím, ale mám dotaz. To ovoce má být čerstvé nebo je to jedno?Třeba mražené borůvky mohu dát?D

  • Jitulka | 10. 7. 2006 22:31

    Toto není klasické těsto, pokud bych ho měla k něčemu přirovnat, tak nejspis k palačinkovému. Vyzkoušejte a uvidíte :o) my tuto dobrůtku milujeme celá rodina.

  • Libuše Romančíková | 10. 7. 2006 18:05

    Já tedy nevím,ale na 1/2 l mléka jen 100g mouky a navíc hladké a 100g strouhanky a vůbec žádný prášek do pečiva? Moc se mi ten poměr nezdá.Možná někdy vyzkouším a pak dám vědět,jestli to není sražené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Červenec Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Ovoce Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Lívance II.

Lívance II.

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

91
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
57
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Karamelový  krém
Karamelový krém
16
Vánočka od babičky
Vánočka od babičky
15
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Tajemství role Josefa Kubíčka (†96) ze Studny: Dohodil mu ji starý Brůna!

Tajemství role Josefa Kubíčka (†96) ze Studny: Dohodil mu ji starý Brůna!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Nejlepší vafle
Nejlepší vafle
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší tvarohové kuličky
Nejrychlejší tvarohové kuličky
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact