• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Nejmilejší litá bublanina

autor: Juuicy
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejmilejší litá bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • sůl
    • ovoce nejlépe borůvky nebo třešně

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme v lité těsto, vylijeme do důkladně vymazaného pekáčku a posypeme ovocem.
2
Pečeme zvolna (cca na 160 °C), až nám zezlátnou okraje a začnou se odchlipovat od stran pekáčku je hotovo (obvykle do půl hodiny).
3
Výborné jako teplý oběd i studené, jen tak na mlsání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Litá buchta

Litá buchta

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlasta | 13. 9. 2015 14:34

    Jestli jste na pečení tak šikovná jako na shodu podmetu s přísudkem,tak se nedivím, že dětičky " plakalY"

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • Petra | 13. 9. 2013 14:39

    mě to vubec v troubě nechtělo stuhnout..mám ho takový mokrý vevntíř..z venku krásný hnědý..ael zevntiř jak kdyby syrový...en poměr toho všeho nějak nesouhlasí... :/

  • tarsis | 12. 8. 2013 13:57

    Bacha, těsto po upečení neobsahuje klasické pečivové bublinky. Mě ale chutnalo moc, koláč je krásně "mokrý", mňam! Se šlehačkou a kopou ovoce... Bomba! Zvládne i člověk, který nic neumí - smíchání ingrediencí a nalití na plech je za pár minut a pak už se jen čeká :-)

  • Hana Sluníčko | 27. 7. 2009 09:50

    Litou bublaninu dělám (já tedy bez strouhanky) a manžel říká, že toto je "klasická" bublanina. Je moc dobrá, rychlá a hlavně jednoduchá. Dělám v době borůvek, ale i jindy - z mražených borůvek nebo drobného ovoce. Jinak k poměru - těsto je jak na lívance, trochu hustší. Každý musí vyzkoušet, jestli mu to vůbec bude chutnat a pak si poměry upravit dle své chuti.

  • Barbora B. | 3. 7. 2009 13:37

    Je to nieco podobne ako klasicky bretonsky kolac Far Breton, tam sa tradicne davaju susene slivky. Je to vyborne, ale s bublaninou to nema spolocne vobec nic :)

  • helena vejnarová | 19. 7. 2006 18:03

    dělala sem ji a souhlasím se Stánou je to jako palačinkové těsto a moc to nechutnaloale proti gustu žádný dišputát ale klasika je klasika

  • Hana | 18. 7. 2006 07:52

    U nás tuhle mňamku děláme v době borůvek,nedávám ale strouhanku.Dělá se klasické palačinkové těsto a u nás tomu říkáme škvára,to proto,že to tak vypadaá a je to moc oblíbené jídlo.

  • Stáňa V | 14. 7. 2006 08:53

    Je to zajímavý recept. Včera jsem ho vyzkoušela, ale asi jsem očekávala něco víc, těsto je podobné dosti palačinkovému těstu. Rodina konstatovala, že není nad klasickou bublaninu. Tady je vidět, jak jsme různí, co velice chutná jednomu, druhý považuje za průměr. Tím nechci odradit jiné od vyzkoušení, třeba budete patřit k těm prvním.

  • Jitulka | 13. 7. 2006 15:55

    Mražené borůvky můžete určitě použít, ale chuťově je samozřejmě čerstvé ovoce bezkonkurenční.

  • Anonym | 11. 7. 2006 21:44

    To určitě zkusím, ale mám dotaz. To ovoce má být čerstvé nebo je to jedno?Třeba mražené borůvky mohu dát?D

  • Jitulka | 10. 7. 2006 22:31

    Toto není klasické těsto, pokud bych ho měla k něčemu přirovnat, tak nejspis k palačinkovému. Vyzkoušejte a uvidíte :o) my tuto dobrůtku milujeme celá rodina.

  • Libuše Romančíková | 10. 7. 2006 18:05

    Já tedy nevím,ale na 1/2 l mléka jen 100g mouky a navíc hladké a 100g strouhanky a vůbec žádný prášek do pečiva? Moc se mi ten poměr nezdá.Možná někdy vyzkouším a pak dám vědět,jestli to není sražené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Červenec Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Ovoce Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
49
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
42
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
35
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
29
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Nejlepší vafle
Nejlepší vafle
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší tvarohové kuličky
Nejrychlejší tvarohové kuličky
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact