• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Nejmilejší litá bublanina

autor: Juuicy
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejmilejší litá bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • sůl
    • ovoce nejlépe borůvky nebo třešně

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme v lité těsto, vylijeme do důkladně vymazaného pekáčku a posypeme ovocem.
2
Pečeme zvolna (cca na 160 °C), až nám zezlátnou okraje a začnou se odchlipovat od stran pekáčku je hotovo (obvykle do půl hodiny).
3
Výborné jako teplý oběd i studené, jen tak na mlsání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Litá buchta

Litá buchta

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlasta | 13. 9. 2015 14:34

    Jestli jste na pečení tak šikovná jako na shodu podmetu s přísudkem,tak se nedivím, že dětičky " plakalY"

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • Petra | 13. 9. 2013 14:39

    mě to vubec v troubě nechtělo stuhnout..mám ho takový mokrý vevntíř..z venku krásný hnědý..ael zevntiř jak kdyby syrový...en poměr toho všeho nějak nesouhlasí... :/

  • tarsis | 12. 8. 2013 13:57

    Bacha, těsto po upečení neobsahuje klasické pečivové bublinky. Mě ale chutnalo moc, koláč je krásně "mokrý", mňam! Se šlehačkou a kopou ovoce... Bomba! Zvládne i člověk, který nic neumí - smíchání ingrediencí a nalití na plech je za pár minut a pak už se jen čeká :-)

  • Hana Sluníčko | 27. 7. 2009 09:50

    Litou bublaninu dělám (já tedy bez strouhanky) a manžel říká, že toto je "klasická" bublanina. Je moc dobrá, rychlá a hlavně jednoduchá. Dělám v době borůvek, ale i jindy - z mražených borůvek nebo drobného ovoce. Jinak k poměru - těsto je jak na lívance, trochu hustší. Každý musí vyzkoušet, jestli mu to vůbec bude chutnat a pak si poměry upravit dle své chuti.

  • Barbora B. | 3. 7. 2009 13:37

    Je to nieco podobne ako klasicky bretonsky kolac Far Breton, tam sa tradicne davaju susene slivky. Je to vyborne, ale s bublaninou to nema spolocne vobec nic :)

  • helena vejnarová | 19. 7. 2006 18:03

    dělala sem ji a souhlasím se Stánou je to jako palačinkové těsto a moc to nechutnaloale proti gustu žádný dišputát ale klasika je klasika

  • Hana | 18. 7. 2006 07:52

    U nás tuhle mňamku děláme v době borůvek,nedávám ale strouhanku.Dělá se klasické palačinkové těsto a u nás tomu říkáme škvára,to proto,že to tak vypadaá a je to moc oblíbené jídlo.

  • Stáňa V | 14. 7. 2006 08:53

    Je to zajímavý recept. Včera jsem ho vyzkoušela, ale asi jsem očekávala něco víc, těsto je podobné dosti palačinkovému těstu. Rodina konstatovala, že není nad klasickou bublaninu. Tady je vidět, jak jsme různí, co velice chutná jednomu, druhý považuje za průměr. Tím nechci odradit jiné od vyzkoušení, třeba budete patřit k těm prvním.

  • Jitulka | 13. 7. 2006 15:55

    Mražené borůvky můžete určitě použít, ale chuťově je samozřejmě čerstvé ovoce bezkonkurenční.

  • Anonym | 11. 7. 2006 21:44

    To určitě zkusím, ale mám dotaz. To ovoce má být čerstvé nebo je to jedno?Třeba mražené borůvky mohu dát?D

  • Jitulka | 10. 7. 2006 22:31

    Toto není klasické těsto, pokud bych ho měla k něčemu přirovnat, tak nejspis k palačinkovému. Vyzkoušejte a uvidíte :o) my tuto dobrůtku milujeme celá rodina.

  • Libuše Romančíková | 10. 7. 2006 18:05

    Já tedy nevím,ale na 1/2 l mléka jen 100g mouky a navíc hladké a 100g strouhanky a vůbec žádný prášek do pečiva? Moc se mi ten poměr nezdá.Možná někdy vyzkouším a pak dám vědět,jestli to není sražené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Červenec Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Ovoce Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

72
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
58
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
53
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
40
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
39
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Bouček už pravdu neskrývá: Těžká krize v soukromí

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

Těhotná Šárka Krausová: Pravda o útěku z Ulice!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Nejlepší vafle
Nejlepší vafle
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší tvarohové kuličky
Nejrychlejší tvarohové kuličky
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact