• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Nejmilejší litá bublanina

autor: Juuicy
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejmilejší litá bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g strouhanka
    • sůl
    • ovoce nejlépe borůvky nebo třešně

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme v lité těsto, vylijeme do důkladně vymazaného pekáčku a posypeme ovocem.
2
Pečeme zvolna (cca na 160 °C), až nám zezlátnou okraje a začnou se odchlipovat od stran pekáčku je hotovo (obvykle do půl hodiny).
3
Výborné jako teplý oběd i studené, jen tak na mlsání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Litá buchta

Litá buchta

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Vláčná bublanina

Vláčná bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlasta | 13. 9. 2015 14:34

    Jestli jste na pečení tak šikovná jako na shodu podmetu s přísudkem,tak se nedivím, že dětičky " plakalY"

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • monika | 20. 7. 2015 22:05

    tak bohužel nejhorší recept..... :'( :-(dětičky to oplakali, těšili se a výsledek hrůza :-(

  • Petra | 13. 9. 2013 14:39

    mě to vubec v troubě nechtělo stuhnout..mám ho takový mokrý vevntíř..z venku krásný hnědý..ael zevntiř jak kdyby syrový...en poměr toho všeho nějak nesouhlasí... :/

  • tarsis | 12. 8. 2013 13:57

    Bacha, těsto po upečení neobsahuje klasické pečivové bublinky. Mě ale chutnalo moc, koláč je krásně "mokrý", mňam! Se šlehačkou a kopou ovoce... Bomba! Zvládne i člověk, který nic neumí - smíchání ingrediencí a nalití na plech je za pár minut a pak už se jen čeká :-)

  • Hana Sluníčko | 27. 7. 2009 09:50

    Litou bublaninu dělám (já tedy bez strouhanky) a manžel říká, že toto je "klasická" bublanina. Je moc dobrá, rychlá a hlavně jednoduchá. Dělám v době borůvek, ale i jindy - z mražených borůvek nebo drobného ovoce. Jinak k poměru - těsto je jak na lívance, trochu hustší. Každý musí vyzkoušet, jestli mu to vůbec bude chutnat a pak si poměry upravit dle své chuti.

  • Barbora B. | 3. 7. 2009 13:37

    Je to nieco podobne ako klasicky bretonsky kolac Far Breton, tam sa tradicne davaju susene slivky. Je to vyborne, ale s bublaninou to nema spolocne vobec nic :)

  • helena vejnarová | 19. 7. 2006 18:03

    dělala sem ji a souhlasím se Stánou je to jako palačinkové těsto a moc to nechutnaloale proti gustu žádný dišputát ale klasika je klasika

  • Hana | 18. 7. 2006 07:52

    U nás tuhle mňamku děláme v době borůvek,nedávám ale strouhanku.Dělá se klasické palačinkové těsto a u nás tomu říkáme škvára,to proto,že to tak vypadaá a je to moc oblíbené jídlo.

  • Stáňa V | 14. 7. 2006 08:53

    Je to zajímavý recept. Včera jsem ho vyzkoušela, ale asi jsem očekávala něco víc, těsto je podobné dosti palačinkovému těstu. Rodina konstatovala, že není nad klasickou bublaninu. Tady je vidět, jak jsme různí, co velice chutná jednomu, druhý považuje za průměr. Tím nechci odradit jiné od vyzkoušení, třeba budete patřit k těm prvním.

  • Jitulka | 13. 7. 2006 15:55

    Mražené borůvky můžete určitě použít, ale chuťově je samozřejmě čerstvé ovoce bezkonkurenční.

  • Anonym | 11. 7. 2006 21:44

    To určitě zkusím, ale mám dotaz. To ovoce má být čerstvé nebo je to jedno?Třeba mražené borůvky mohu dát?D

  • Jitulka | 10. 7. 2006 22:31

    Toto není klasické těsto, pokud bych ho měla k něčemu přirovnat, tak nejspis k palačinkovému. Vyzkoušejte a uvidíte :o) my tuto dobrůtku milujeme celá rodina.

  • Libuše Romančíková | 10. 7. 2006 18:05

    Já tedy nevím,ale na 1/2 l mléka jen 100g mouky a navíc hladké a 100g strouhanky a vůbec žádný prášek do pečiva? Moc se mi ten poměr nezdá.Možná někdy vyzkouším a pak dám vědět,jestli to není sražené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Červenec Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Mléko Ovoce Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Mazané řízky

Mazané řízky

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

227
Dýňová tortila
Dýňová tortila
129
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
126
Máslové řízky
Máslové řízky
110
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
52
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Nejlepší vafle
Nejlepší vafle
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší tvarohové kuličky
Nejrychlejší tvarohové kuličky
  • Recepty.cz
  • Nejmilejší litá bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact