• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň 1
    • 4
      dl mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks lukana
  • Náplň 2
    • 0,50
      ks máslo
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks čokoláda (100 g)
  • Piškot
    • 7
      ks vejce
    • 7
      lžíce cukr krupice
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • prášek do pečiva trochu
    • kakao trochu

Postup přípravy receptu

1
Prvně si připravíme náplň č. 2, ingredience rozmixujeme a povaříme. Na noc dáme do lednice a druhý den opět rozmixujeme. Lukanu, mléko, vanilkový cukr a cukr krupice smícháme a dáme převařit. Do teplého přidáme 1 žloutek (ne však horkého, aby se žloutek nesrazil) a mixujeme 3 minuty.
2
Piškot: smícháme všechny ingredience a dáme péct (horkovzdušná trouba, na 150 °C). Po vychladnutí piškotu na něj natřeme náplň č 2., a nakonec náplň č. 1.
3
Zdobíme čokoládovou rýží, či čokoládovými hoblinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nevim | 19. 2. 2013 13:27

    hhoovvnnoo ..... no jsem kurva KURVA :-$ :-$ :-$ :-$ :-!

  • ANONYM | 11. 2. 2012 12:07

    SOUHLASIM NEKDO NAPISE RECEPT JEN TAK ABY SE NEREKLO A NERESI ZE TADY JSOU NEJEN ZACATECNICI ALE I JS KTERA JSEM JAK RIKAM OTRKANA V PECENI TAK NEROZUMIM A JE LEPSI POSTUP A VSE NAPSAT JAK MA :-(

  • Hana Jelínková | 15. 5. 2009 12:03

    Taky si myslím, že by se recepty měly psát s postupem i pro začátečníky. Náplně by se asi měly po vychlazení šlehat a ne mixovat, jak je v receptu.

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:36

    Jo a ještě něco jsem zapomněla - při vyndávání VŽDY VYPNĚTE MIXÉR

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:35

    Kamilo při tyčovém mixéru (ale i při jiném druhu) musíte dávat pozor nato, aby se rotující hřídelka držela uvnitř té mixáže, kousek nade dnem. Jakmile ji totiž vytáhnete pod povrch, vše se rozstrříkne. Držte ji co nejhlouběji a nádobu naklánějte na strany, aby se všechbno poromixivalo, ale zase, hřídelku nasměrujte di co největší hloubky. Je to jen ve cviku a zkušenosti, v ničem jiném.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:07

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:06

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Kamila Součková | 10. 5. 2009 10:32

    Já vím,že se při mixování v klasickém mixéru musí vše zakrýt,ale já jsem to mixovala tyčovým mixérem. Také by tam měl uveden přibližný čas, jak dlouho se mají jednotlivé náplně (spíše polevy) převařovat, zda se nemá část tekutiny odpařit,protože to je opravdu moc řídké.

  • Amy - | 9. 5. 2009 23:19

    recept je velmi nejasný, pro nepříliš sběhlou kuchařku katastrofální

  • Tereza J. | 9. 5. 2009 21:14

    Kamilka, pri mixovaní čohokoľvek tekutého musíte predsa mixér zakryť, to mená s receptom nič spoločné.

  • Kamila Součková | 9. 5. 2009 19:42

    Jsou všechny ingredience uvedeny správně?Dnes jsem to pekla na zítřejší Den matek a je to katastrofa.Vím,že u piškotu se žloutky třou s cukrem,pak se přidají ostatní ingr.+sníh,ale tady je napsáno-vše na těsto smíchat,tak jsem to udělala-hrozné.Máte počítat s kuch.začátečníky a napsat to "po lopatě".I ty náplně jsou "vodnaté",mixováním jsem postříkala zdi!Ještě,že mám domácí vajíčka,jinak by se to prodražilo.S tím nejlepším moučníkem si snad děláte legraci!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Lukana Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Cuketové hody

Cuketové hody

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

359
Francouzský dresing
Francouzský dresing
178
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
157
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
149
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
88
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact