• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bramborová kaše od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší bramborová kaše od babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší bramborová kaše od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a vaříme, jak jsme zvyklí. Poté je rozmixujeme společně se smetanou a jedním vejcem (popř. jen žloutkem - syrovým). Osolíme dle chuti.
2
Ihned podáváme jako přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 15. 10. 2015 16:19

    Taky to tak dělám, výborná věc.

  • Jarča | 5. 10. 2015 10:09

    Majoránka patří do kaše NASTAVOVANÉ - do klasické trochu hustší bramborové kaše se přidají uvařené krupky (velikosti "lámanka"), majoránka a utřený česnek se solí. Moc velká dobrota samotná nebo třeba s párkem či uzeným masem. Navrch se může omastit usmaženou cibulkou na sádle.

  • Gita | 3. 10. 2015 10:35

    Já někdy k bramborám dám vařit mrkev, pak to celé rozšlehám jako obvyklou kaši s máslem. Je krásně barevná, zlepší se výživové vlastnosti a je to zase něco jiného...někdo tomu říká pyré... zkuste, za to nic nedáte :-) :-)

  • LucinkaSimonkaBarunka | 2. 10. 2015 10:55

    Výborná,...a bylo by hezčí,kdyby jste místo peskování co je lepší,psali jak to kdo děláte a máte rádi a mi se přiučíme-někteří to tak píší:-),..není na místě říkat co je nebo není lepší,protože každý máme své chutě,..proto pište pište a sdílejte své zkušenosti:-)

  • FlameCZ | 28. 5. 2014 11:19

    To si mužeš strčit do prdele, radši to ochutim svou čokodírou!!! :'( :'( :'( :'(

  • FlameCZ | 28. 5. 2014 11:17

    Chce se mi z toho blýt okamžitě to smažte !! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ I kravý cecek by chutnal líp!!! :-|

  • artur | 3. 12. 2013 21:24

    Kdo chcete skusit něco jiného, když dáváte vařit brambory na kaši,přidejte k bramborám jednu menší cibuli a dva až tři stroužky česneku,vařte do měka,slejte, dejte máslo,a rozšťouchejte,potom ručním mixérem šlehejte, přidejte horké mléko nebo smetanu a nakonec zašlehejte jeden nebo dva žloutky ,dobrou chuť.

  • Blanka | 12. 7. 2013 16:15

    Moje tchyně mě naučila přidávat do kaše majoránku. Moc nám to všem chutná.

  • Nanifák | 29. 12. 2012 11:00

    pila madame někdy vaječný koňak?

  • Nanifák | 29. 12. 2012 10:46

    hloupost některých jedinců mlátí dveřmi

  • anonym | 8. 12. 2011 21:05

    dobra

  • vendul | 29. 10. 2011 16:02

    Syrové vejce?......no tak to ani náhodou!!!!!!!! I když je domácí ! :-S !To rovnou můžete sníst syrové kuře!

  • Klara 101 | 9. 10. 2011 12:25

    Výborné, jen ještě přidávám trošku másla.

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 4. 2011 22:50

    Potvrzuji, že je tato kaše výborná - má pěknou barvu i chuť. Pokud jde o mne, jsem pro "ruční práci" a kaši dělám klasicky - ručně, spirálovým mačkadlem. Z mixéru mi přijde kaše příliš "nafouklá".....

  • Anna Doležalová | 3. 9. 2007 07:52

    Ještě dnes ji udělám. Já pasíruji brambory přes takový pasírovací hrnec, který jsem zakoupila v bývalém NDR. Je bezvadný a nedala bych ho z domácnosti. Dnes jej prodávají také a je z nerezu. Za použití tohoto nástroje na pasírování je každá kaše bezvadná. Potom jen ředím mlékem.

  • batman | 2. 9. 2007 18:52

    babicka do kase vzdycky pridava hromadu cibulky osmazenou dozlatova a sladkou papriku. je to potom fakto bomba:-) (kasicka a kefirek)

  • anicka | 17. 1. 2007 23:20

    tahle kaše je oprvdu výborná- žloutek ji nádherně obarví- máme domácí vejce...

  • Airan Novakova | 13. 1. 2007 17:08

    Mila Di, proc bych se zlobila, kazdy mame pravo na nazor a presvedceni - ja obcas dostavam domaci vejce a neodolam si tu kasi udelat:-) Ten zloutek to krasne zjemni - nastesi s holesterolem nemam zadne problemy a smetana mi dela dobre na zaludek:-) Co se tyce mixovani, s tim souhlasim - ja ji dokonce ani nesleham slehacem, jen rucne!

  • Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:01

    My ji doma děláme z brambor, mléka, kousku másla a nakonec přidám špetku muškátového květu.

  • barča | 13. 1. 2007 15:56

    Mixovaná kaše se u nás taky neujala, prý je jak bláto. Také ručně šlehám a máslem a mlékem, bez vajíčka (i když asi asi přidá na chuti, ale syrová vejce u nás jsou mimo).

  • Hana P. | 13. 1. 2007 11:09

    Souhlasím s tím, že naprosto nejlepší je kaše jen z brambor a mléka, šlehaná metlami ručního šlehače.

  • Di | 13. 1. 2007 10:18

    Smetana je určitě dobrá, nahradí mléko a máslo, ale vajíčko a k tomu syrové - nezlobte se Airan - mi připadá trochu zvláštní a hlavně zbytečné. Jsou to zbytečné tuky a cholesterol, které bych si asi v tomto případě odřekla. Co se týče mixování, nejlépe se kaše udělá podle mého názoru šlehacími metlami ručního šlehače.

  • Anonym | 13. 1. 2007 10:11

    Umixovaná kaše není dobrá.

  • Anonym | 13. 1. 2007 00:21

    Je to věc chuti, pro mě je nejlepší kaše jen z brambor a mléka.

  • Lída Dlabová | 13. 1. 2007 00:17

    my do toho máme rádi ještě trochu pažitky:-)

  • Airan | 12. 1. 2007 18:51

    Potvrzuji, ze takhle udelana kase je nejlepsi jakou znam, pridavam i zdibec masla:-))) Hlasuji pro ni obema rukama a doufam ze se zbytecne nerozpouta opet diskuze o syrovych vajec.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramborová kaše
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan /…
20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
20
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s…
17
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
16
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Nejjednodušší těstovinový salát
Nejjednodušší těstovinový salát
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší dort
Nejlepší dort
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bramborová kaše od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact