• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší bezlepkový perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 131
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší bezlepkový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • hnědý rum
    • 2
      hrnek mouka Jizerka
    • 1
      hrnek krupice
    • čaj 3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
    • 3
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
2
Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.
3
Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 15. 3. 2017 08:48

    Chtěla bych se zeptat na jak velký plech je recept určen. Chtěla bych upéct velký plech a máme rádi vysoký perník a váhám jestli udělat z dvojité dávky.

  • Marta | 9. 2. 2017 08:12

    Perník má zlatou jedničku. Je velmi dobrý a povedl se. Vyzkoušela jsem již hodně receptů a temto je super.. Zmizel z talíře velkou rychlostí.Díky za recept.

  • Magdalena | 15. 11. 2015 14:15

    Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-). m.

  • emilie1 | 12. 4. 2015 10:55

    Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:19

    No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám.. Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3 Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:14

    Skvostný perník..čaj ho nádherně nadýchal - fajn nápad...Děkuji... <3 <3 <3 Má jen jednu chybu..nemohu se od něj vůbec odtrhnout.. :-D musela jsem ho zamrazit..ale je to stejně nanic - akorát ho pořád rozmrazuju..právě si ho užívám s kávou a nedalo mi, abych vám nenapsala... ;-) Určitě se k němu budu stále vracet - už teď má výsadní místo v oblíbených sladkostech... :-)

  • Leja | 14. 3. 2015 19:30

    Tak bohuzel, pernik silene nakynul uvnitr byl i po 40 min uplne mokry. Pak uz by se palil tak jsem ho po 45 vyndala , no najednou cely splasknul a po rozkrojeni uvnitz cely mokry!!! Presne podle receptu, nevim kde je chyba! Zkusila jsem podruhe a stejny vysledek! :'(

  • Lucka | 24. 2. 2015 12:12

    Krupice je cukr..:-) :-D

  • Nasraný celiatik ! | 16. 2. 2014 20:52

    škoda, že jsem si vaše komentáře nepřečetla dřív a ráda bych upozornila "autora" ať to laskavě opraví!!!!!!! Možná by mi to mohlo dojít, ovšem jsem začátečník a prostě, nedošlo mi to. Na perníku si nepochutnám...děkuju... :-(

  • Patricie | 15. 8. 2013 17:02

    Perník je velice dobrý moc mi chutná. Krupice v receptu je mýšlená tak že to má být CUKR KRUPICE :-) krupice sama o sobě je lepková ale dá se sehnat i BEZlepková ;-)

  • Mirka | 4. 8. 2013 10:53

    V receptu je "krupice" - co se tím myslí?? Určitě ne klasická pšeničná...to by Vám celiaci poděkovali. :-(

  • Martina | 24. 9. 2012 19:22

    Chuťově super ale vůbec mi nevyskočil :-S . Bála jsem se ho v troubě nechat déle, aby se nespálil

  • Lenka | 4. 6. 2011 01:31

    Málem jsem pěkně narazila, když jsem si sehnala všechny ingredience a pak čtu na prášku do perníku jako první položku ve složení - pšeničná mouka..

  • Lenka | 14. 4. 2011 21:17

    děkuji za recept, dostala jsem na perník velkou chuť, takže zítra upeču - jen se chci zeptat, je jedno jaký čaj použiju? zelený, černý, bílý, ovocný? a jak silný?? ještě nikdy jsem čaj v receptu neviděla))

  • Svatomír Černín | 18. 5. 2010 10:45

    Opravdu vynikající perník. Přidali jsme do něj cca 60g kukuřičného škrobu RUF, aby nebyl tak křehký a nedrolil se.

  • Pavla Petrová | 31. 1. 2008 19:06

    Povedlo se. Jde i z bezlepkové mouky Mathler.

  • Eva | 19. 1. 2008 13:09

    Perník je opravdu skvělý. Pekla jsem jej dceři už dvakrát a pokaždé je hned pryč! Je vláčný i další dny.

  • Eva | 26. 9. 2007 14:06

    Úplně nejchutnější perník jaký znám. Pokaždé se po něm jen zapráší.

  • Eva Beerová | 9. 9. 2007 08:19

    Děkuji za recept, je opravdu výborný. Upekla jsem ho své pětileté dceři - bojuji s ní o každý kousek jídla a tento perník si stále přidávala jak jí chutnal.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:45

    Smile, ještě jsem zapomněla, určitě juknětě na www.ivako.cz, když kliknete na bezlepkovou kuchařku, objevíte výborné bezlepkové recepty s obrázkovým postupem !!!! Skvělé stránky, mě moc pomohly.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:38

    Milá Smile, jukněte na http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=kucharka, ten recept mám odtamtud, jen jsem si ho trochu vylepšila :-) Jsou tam vcelku dobré recepty, kdybyste tam nějaký nenašla, napište mi na mejl(adel.cer@gmail.com), pokusím se to vyhrabat ze zásob svojí maminky, která už bezlepkově vaří a peče témeř 19 let, má už spousty věcí velmi vychytaných, např. dělá výborné knedlíky(vzhledově k nerozeznání a prý chutnají jako normálníí). Hodně štěstí ! a Hezky den

  • Smile | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

  • Smilw | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Pečení Bez lepku Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čaj Hnědý rum Kakao Krupice Med Mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Kaldoun

Kaldoun

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s…
35
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
26
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
25
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Poslední pětice Zrádců odtajněna: Podcasterka, kouzelník i mladík, co tají své jméno!

Poslední pětice Zrádců odtajněna: Podcasterka, kouzelník i mladík, co tají své jméno!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact