• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší bezlepkový perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 103
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší bezlepkový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • hnědý rum
    • 2
      hrnek mouka Jizerka
    • 1
      hrnek krupice
    • čaj 3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
    • 3
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
2
Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.
3
Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 15. 3. 2017 08:48

    Chtěla bych se zeptat na jak velký plech je recept určen. Chtěla bych upéct velký plech a máme rádi vysoký perník a váhám jestli udělat z dvojité dávky.

  • Marta | 9. 2. 2017 08:12

    Perník má zlatou jedničku. Je velmi dobrý a povedl se. Vyzkoušela jsem již hodně receptů a temto je super.. Zmizel z talíře velkou rychlostí.Díky za recept.

  • Magdalena | 15. 11. 2015 14:15

    Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-). m.

  • emilie1 | 12. 4. 2015 10:55

    Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:19

    No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám.. Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3 Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:14

    Skvostný perník..čaj ho nádherně nadýchal - fajn nápad...Děkuji... <3 <3 <3 Má jen jednu chybu..nemohu se od něj vůbec odtrhnout.. :-D musela jsem ho zamrazit..ale je to stejně nanic - akorát ho pořád rozmrazuju..právě si ho užívám s kávou a nedalo mi, abych vám nenapsala... ;-) Určitě se k němu budu stále vracet - už teď má výsadní místo v oblíbených sladkostech... :-)

  • Leja | 14. 3. 2015 19:30

    Tak bohuzel, pernik silene nakynul uvnitr byl i po 40 min uplne mokry. Pak uz by se palil tak jsem ho po 45 vyndala , no najednou cely splasknul a po rozkrojeni uvnitz cely mokry!!! Presne podle receptu, nevim kde je chyba! Zkusila jsem podruhe a stejny vysledek! :'(

  • Lucka | 24. 2. 2015 12:12

    Krupice je cukr..:-) :-D

  • Nasraný celiatik ! | 16. 2. 2014 20:52

    škoda, že jsem si vaše komentáře nepřečetla dřív a ráda bych upozornila "autora" ať to laskavě opraví!!!!!!! Možná by mi to mohlo dojít, ovšem jsem začátečník a prostě, nedošlo mi to. Na perníku si nepochutnám...děkuju... :-(

  • Patricie | 15. 8. 2013 17:02

    Perník je velice dobrý moc mi chutná. Krupice v receptu je mýšlená tak že to má být CUKR KRUPICE :-) krupice sama o sobě je lepková ale dá se sehnat i BEZlepková ;-)

  • Mirka | 4. 8. 2013 10:53

    V receptu je "krupice" - co se tím myslí?? Určitě ne klasická pšeničná...to by Vám celiaci poděkovali. :-(

  • Martina | 24. 9. 2012 19:22

    Chuťově super ale vůbec mi nevyskočil :-S . Bála jsem se ho v troubě nechat déle, aby se nespálil

  • Lenka | 4. 6. 2011 01:31

    Málem jsem pěkně narazila, když jsem si sehnala všechny ingredience a pak čtu na prášku do perníku jako první položku ve složení - pšeničná mouka..

  • Lenka | 14. 4. 2011 21:17

    děkuji za recept, dostala jsem na perník velkou chuť, takže zítra upeču - jen se chci zeptat, je jedno jaký čaj použiju? zelený, černý, bílý, ovocný? a jak silný?? ještě nikdy jsem čaj v receptu neviděla))

  • Svatomír Černín | 18. 5. 2010 10:45

    Opravdu vynikající perník. Přidali jsme do něj cca 60g kukuřičného škrobu RUF, aby nebyl tak křehký a nedrolil se.

  • Pavla Petrová | 31. 1. 2008 19:06

    Povedlo se. Jde i z bezlepkové mouky Mathler.

  • Eva | 19. 1. 2008 13:09

    Perník je opravdu skvělý. Pekla jsem jej dceři už dvakrát a pokaždé je hned pryč! Je vláčný i další dny.

  • Eva | 26. 9. 2007 14:06

    Úplně nejchutnější perník jaký znám. Pokaždé se po něm jen zapráší.

  • Eva Beerová | 9. 9. 2007 08:19

    Děkuji za recept, je opravdu výborný. Upekla jsem ho své pětileté dceři - bojuji s ní o každý kousek jídla a tento perník si stále přidávala jak jí chutnal.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:45

    Smile, ještě jsem zapomněla, určitě juknětě na www.ivako.cz, když kliknete na bezlepkovou kuchařku, objevíte výborné bezlepkové recepty s obrázkovým postupem !!!! Skvělé stránky, mě moc pomohly.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:38

    Milá Smile, jukněte na http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=kucharka, ten recept mám odtamtud, jen jsem si ho trochu vylepšila :-) Jsou tam vcelku dobré recepty, kdybyste tam nějaký nenašla, napište mi na mejl(adel.cer@gmail.com), pokusím se to vyhrabat ze zásob svojí maminky, která už bezlepkově vaří a peče témeř 19 let, má už spousty věcí velmi vychytaných, např. dělá výborné knedlíky(vzhledově k nerozeznání a prý chutnají jako normálníí). Hodně štěstí ! a Hezky den

  • Smile | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

  • Smilw | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Pečení Bez lepku Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čaj Hnědý rum Kakao Krupice Med Mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Dort srdce

Dort srdce

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
30
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
26
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
22
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Smrt na koncertě Oasis! Fanoušek spadl z tribuny

Smrt na koncertě Oasis! Fanoušek spadl z tribuny

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact