• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti, cca
    • 5
      ks vídeňské párky cca 4 -
    • 100
      g uzený špek nebo prorostlá slanina, cca
    • sůl
    • koření na vepřovou pečeni nebo jiné, dle vlastní chuti (kmín, pepř, majoránka...)
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek 2 -

Postup přípravy receptu

1
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že bude v kompaktním kuse a den předem nasolené (alespoň přes noc).
2
Úzkým dlouhým nožem budeme do vybraného kusu masa dělat vpichy (skrz na skrz) a když budeme mít nůž zapíchnutý v mase, trochu s ním i pootočíme, abychom pro párky a slaninu udělali lepší vstupní prostor. Párky a slaninu (na hranolky pokrájenou) je dobré dát na chvíli ztuhnout do mrazáku, tím si při zapichování uzeniny do masa také práci hodně usnadníme.
3
Prošpikované maso dáme do zapékací mísy na pokrájenou cibuli a česnek, okořeníme dle vlastní chuti (můžeme nechat jen osolené) podlijeme trochou vody, zaklopíme a dáme péct téměř doměkka. Během pečení dle potřeby podléváme. Dle druhu masa můžeme podlévat i pivem nebo červeným vínem.
4
Po odklopení dopečeme doměkka a dozlatova za občasného přelití výpekem. Po vyndání z trouby necháme maso krátce odpočinout, pak pokrájíme na plátky a servírujeme.
5
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem (noky), se špenátem nebo zelím, s čerstvým chlebem a sklenicí vychlazeného piva...
6
Po úplném vychlazení můžeme maso krájet na slabé plátky a použít jako slavnostnější studené pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá uzenářská sekaná

Jednoduchá uzenářská sekaná

Uzenářská směs s hráškem

Uzenářská směs s hráškem

Bylinková uzenářská směs

Bylinková uzenářská směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chaberaci | 11. 4. 2017 12:04

    Byl to skvely obed na jednicku. Diky za recept.

  • Jitka | 12. 5. 2016 22:04

    Úžasné masíčko. WOW <:-)

  • anevanu | 19. 8. 2015 09:51

    bylo to výborné,mělo to jen jednu vadu,že jsme ve dvou osobách snědli i s párkama ,1,5kg masa za den...to si nemůžu dovolit :-D Takže doporučuji těm co na to nemají ..upéct nandat a zbytek někam důkladně schovat. :-\

  • Lída Faustová | 24. 5. 2015 20:50

    Špikovala jsem a pekla vepřovou krkovici. Doba celého pečení byla i s odpočinutím hodinatřičtvrtě na kilotřicet masa. Hovězí by taky stálo za hřích a při vhodné příležitosti určitě vyzkouším.

  • Martin | 6. 5. 2015 18:16

    Jak dlouho jste maso pekli a na kolik stupňů?

  • Randáčková | 15. 2. 2015 14:52

    Výtečný sváteční oběd, maso bylo šťavnaté a všem moc chutnalo. Děkuji.

  • Soňa Peterková | 18. 1. 2015 08:04

    Špikovanou pečeni jsem připravovala k včerejšímu obědu a byla vynikající. Nejvíc si jí pochvaloval děda, který v hotelové restauraci vařil 35 let a to byla pro mně největší pocta. Dělala jsem jí taky se špenátem a s karlovarským knedlíkem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Telecí Zvěřina Uzeniny & mleté maso
Maso Chuťovky Hovězí Telecí Uzené Zvěřina Vepřové Slané Uzeniny Oběd Svačina Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření na vepřovou pečeni Sůl Uzený špek Vepřová krkovice Vídeňské párky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Trdelníky

Trdelníky

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Pečený bůček

Pečený bůček

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

71
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
37
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
31
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy…
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact