• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • (nejen) Hovězí ragú
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Hovězí ragú

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 266
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 0,50
      ks celer středně velký
    • 2
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý a sůl dle chuti
    • 800
      g hovězí maso - kližka, zadní, přední (dle chuti)
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • vepřový vývar dle potřeby nebo bujon + voda
    • olej
    • 80
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.

RADA: Ochutnejte hovězí 6x jinak

3
Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
4
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

5
* Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme). Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru. Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragů (salsa Bolognese) iliti

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Issobel | 19. 2. 2019 18:21

    recepty73 ano vím. Jen jak jsem psala, nemám moc zkušeností s vařením a už vůbec ne s celerem v receptech, kolik ho dát aby nám chutnalo, jestli vůbec atd., takže jsem toto neodhadla. Vlastně jsem ho dřív v tomto množství ani neochutnala, tak jsem asi ani netušila, jak silnou chuť může mít. Teď už vím, čemu se příště vyvarovat :) . Nemyslela jsem můj komentář zle, to opravdu ne. Přeji krásný den

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2019 16:55

    Issobel: ...všichni vaří dle svých chutí :) ...když vím, že celer nepatří mezi mé oblíbence, asi bych vůbec nevařil recepty s celerem nebo bych alespoň jeho množství upravil :) ...hezký den!

  • Issobel | 19. 2. 2019 14:21

    Já jsem tedy zklamaná. Dělala jsem vše podle receptu, ale je v ragú děsně cítit celer. Asi by ho to chtělo méně, nebo ho příště zkusím úplně vynechat. Nejedl to ani manžel. Ale věřím, že pokud někomu chuť celeru nevadí, tento recept si zamiluje. Já jsem začínající kuchařka, tak s celerem nemám moc zkušeností. Toto je vlastně má druhá, ale asi se bez něj v kuchyni obejdu. Děkuji za zkušenost.

  • Marie Nová | 14. 3. 2017 07:55

    Skvělý recept na vynikající ragú. Děkuji.

  • Martin | 28. 9. 2016 15:43

    Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

  • Kateřina | 5. 7. 2016 10:30

    Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

  • Martina Kolinová | 4. 3. 2016 14:20

    Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

  • Igor Nadenicek | 18. 11. 2015 07:16

    Vyborne, chutove vyrazne.

  • Dana | 11. 5. 2015 12:03

    Výborné. Podlévala jsem vývarem i červeným vínem a na závěr jsem vyndala maso a rozmixovala. Dávám 1 :-)

  • nladya | 13. 2. 2015 13:16

    Jednoduché a výborné. 1*

  • David | 26. 1. 2015 11:57

    Výborný, přidal jsem ještě hrst žampionů na půlky a moc dobrý.

  • káťa | 28. 10. 2014 13:06

    Výbornéé, velká spokojenost! Ragú sem dělala vůbec poprvé. Použila jsem mrkev, dýni a česnek a místo vývaru červené víno ;-)

  • Sonjaa | 31. 5. 2014 18:24

    Luxusní! Dělala jsem ze zadního, vařila asi dvě hod a s rýží je to výborný a dietní recept, děkuji :)

  • Vyskočilová | 17. 11. 2013 22:31

    Výborný recept,jen přípravu jsem si zjednodušila - do římského hrnce jsem dala zároven všechnu zeleninu s masem a po hodině přidala protlak a podle potřeby dosololila a dokořenila, pak dalších asi 40 min. a výborný výsledek :-) Díky.

  • Vosáhlová | 19. 8. 2013 14:07

    Velká spokojenost, ragú mohu doporučit, s manželem se olizujem ještě teď.

  • ladyus | 26. 5. 2013 12:08

    Vynikající záležitost :-)

  • Baťková | 7. 4. 2013 19:41

    Největší odměnou byly prázdné talíře, děkuji.

  • Marie Pujmanová | 13. 10. 2012 19:52

    Měla jsem nějaký nový protlak z Lídlu a ten byl dost trpký než na který jsem zvyklá tak jsem ho dávala jen polovinu. Ragů se mi povedlo, no je to takový vylepšený hovězí guláš a příjemná změna zaběhlého jídelníčku, děkuji za typ.

  • Slava | 2. 1. 2012 14:37

    :-P ragu na 1 a to jsem az ted zjistila, ze jsem zapomela na protlak :-D , take jsem podlevala cervenym vinem, doporucuji ;-)

  • Jaruška | 27. 11. 2011 13:38

    Vařila jsem ragú včera a byla to pecka <:-) !

  • Šebestová Andrea | 9. 11. 2011 14:26

    Díky skvělému receptu jsem si šplhla u přítele, ale hlavně u jeho rodičů. Největší překvapení pro mě bylo, když si nastávající tchýně od začínající kuchařky odnášela rady, jak ragů správně připravit a když si budoucí tchán pod stolem povoloval knoflík u kalhot :-D . Dík.

  • Kocánkovi | 25. 10. 2011 12:45

    Děkujeme receptům za skvělý oběd :) .

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2011 12:42

    ...to mě těší :-) ...

  • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:05

    Recept jsem vyzkoušela. Přoužila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné.

  • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:01

    Recept jsem vyzkoušela. Použila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné :-)

  • Hanka | 13. 10. 2011 15:03

    Jsme milovníci hovězího masa, manžel preferuje převážně kližku na všechny způsoby. Výběr dnešního oběda padl na tento recept a nezbývá než pochválit a doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Kuřecí Králičí Telecí Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Telecí Zvěřina Králičí Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Vepřový vývar

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
11
Srbské rizoto
Srbské rizoto
10
"Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
"Krupník" - kroupy s…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Miloš Pokorný prozradil: Jak je na tom Hezucký psychicky?

Miloš Pokorný prozradil: Jak je na tom Hezucký psychicky?

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jablkovo - vločkový koláč
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek
(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…
  • Recepty.cz
  • (nejen) Hovězí ragú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact