• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • (nejen) Česnekovo-sýroví šneci
Napište svůj komentář k receptu

(nejen) Česnekovo-sýroví šneci

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
(nejen) Česnekovo-sýroví šneci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • 200
      g gorgonzola
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 2
      lžička olej cca
    • pečící papír na plech
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření
  • Dle chuti (není nutné)
    • hrušky nebo jablka
    • nasekané ořechy vlašské

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme pastou vytvořenou z rozetřeného česneku a oleje nebo rozpuštěného másla. Plát pak posypeme nastrouhaným sýrem (Gorgonzola nebo Niva). Ořechy nasekáme na drobno (množství dle chuti, stačí hrst) a také jimi posypeme plát těsta.
2
Nakonec si oloupeme hrušku nebo jablko od slupky a škrabkou dále děláme slabé plátky, které klademe na plát v jedné vrstvě. Vše pak pevně zabalíme do roládky, kterou potřeme vejcem a ostrým nožem ji pokrájíme na kolečka cca 0,7 - 1 cm široká, která skládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 1. 2017 20:47

    Hrušky a sýr s mordou plísní je osvědčená kombinace, šneci jsou dobří. Možná bych v této úpravě místo gorgonzoly volila nivu. Líp se strouhá (resp. lze ji strouhat) a je levnější. Gorgonzolu bych nechala na sofistikovanější pokrmy :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Chuťovky Ostatní Z mléka / sýra Ze sýra Slané Bezmasá jídla Z ovoce Pečiva Svačina Pečení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Gorgonzola Hrušky Listové těsto Nasekané ořechy Olej Pečící papír Rozšlehané vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Frittata

Frittata

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

53
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
37
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
34
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
33
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Cuketové špízy
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hořčicové řízky
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
  • Recepty.cz
  • (nejen) Česnekovo-sýroví šneci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact