• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nedělní štola
Napište svůj komentář k receptu

Nedělní štola

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce rozinky namočené v rumu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      lžička droždí
    • 60
      g hera
    • mandle
    • 60
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Heru rozpustíme v mléce, nalijeme do domácí pekárny a necháme trochu vychladnout.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Přidáme vejce, mouku smíchanou s droždím, pudink, cukr, vanilkový cukr a sůl. Zapneme na SLADKÉ PEČENÍ (nebo základní program na chleba), po zvukovém signálu přidáme rozinky.
3
Po skončení programu vyzkoušíme špejlí, zda je štola upečená, pokud ne, nastavíme program PEČENÍ a za stálé kontroly dopečeme.
4
Podáváme sypané moučkovým cukrem (nejlépe k nedělní snídani s kakaem či kávou).

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 17. 2. 2012 18:44

    Výborný snídaňový mazanec. Oproti receptu jsem dala 100g cukru, použila jsem rozinky a plátkové mandle (dohromady 70g) a protože jsem neměla doma vanilkový pudink, dala jsem kokosový (se značnými obavami o výsledek). Do pekárny dávám vše najednou, peču na základní program v délce 3:12 hod. Dopadlo to skvěle. Kokosový pudink dodal mazanci zajímavý šmrnc a vůni, budu ho používat i nadále.

  • Jana Andrášková | 19. 7. 2009 20:22

    Dnes jśem pekla podle tohoto receptu poprvé, místo cukru dávala sladidlo- propočítané podle 100g cukru a bylo to pro nás akorát. Do těsta jsem přidala mleté lískové oříšky a místo rozinek kandované třešně. Po upečení jsem štolu ještě potřela rozehřátým máslem a výsledek je úžasný - štola krásně vykynula, upekla se také úplně akorát do zlatova, je nadýchaná,prostě za jedna. Pekla jsem v pekárně Domo, program "sladký".

  • ladislava staffenová | 5. 3. 2009 14:28

    Gábi, věřím, ale stejně je potřeba si pohlídat lhůtu použitelnosti.;-))

  • Gábina H | 5. 3. 2009 09:53

    Laďko, já teda se sušeným droždím nemám problém. Od té doby, co peču v DP používám většinou jen sušené droždí a v pohodě. Nahrazuji podle přepočtu 10g čerstvého = 1 lžička sušeného

  • ladislava staffenová | 26. 2. 2009 13:26

    Simono, bude to droždím, jak píše Lada, já jen ještě poznámku: sušené droždí se mi vícekrát vymstilo, takže teď používám jen čerstvé droždí a nikdy nezklamalo.

  • Lada Kolínská | 26. 2. 2009 09:39

    Simono, to může být jedině droždím. Na trhu jsou různé druhy od různých výrobců. Zkontrolujte, na kolik mouky je daný druh určený, případně jestli droždí není prošlé.

  • Simona Novotná | 21. 12. 2008 11:14

    poprvé se mi povedla a byla vynikající,ale teď dvakrát za sebou mi vůbec nevykynula a přitom jsem ji dělala naprosto stejně..

  • Stanislav Malina | 15. 11. 2008 12:28

    mám dotaz jestli mohu použít na pekárně eta program dort místo sladkého peč.

  • Lenka | 18. 5. 2008 15:55

    Vynikající, místo vanilkového cukru jsem dala skořicový anemá chybu.

  • Romana Šímová | 27. 2. 2008 16:57

    Výborná, chtělo se jí sice utéci z trouby,ale rozmyslela si to a vyšla nádherně-jako peříčko.Dávám 1.

  • Anonym | 10. 2. 2008 11:15

    ČAU

  • Táňa K. | 31. 1. 2008 16:33

    Štola je výborná, přidávám rozinky, oříšky/mandle a čokoládu. Cukru dávám 100 g krupice a 1 sáček vanilkového a přijde nám to akorát.

  • Anna Bujoková | 27. 1. 2008 15:31

    taky jsem dala 100g cukru a není moc sladká,ale jinak super ke kávičce nebo kakau,příště ji taky potřu máslem. ANONYME, PROČ VŠUDE PRUDÍŠ?

  • Katerina S | 6. 1. 2008 13:44

    Včera jsem pekla a přidala jsem tam strouhanou čokoládu,oříšky,lžičku rumu,lžíci kokosu a strouhanou cit.kůru a byla vynikající.Po upečení jsem jí potřela rozpuštěným máslem a posypala moučkovým cukrem.Jo a neměla jsem Heru tak jsem tam místo ní dala máslo.Vynikající.

  • Zuza | 8. 10. 2007 12:50

    štola je hutnější a i když jsem dala 100g cukru musí se po nakrájení jěště řezy pocukrovat. chutově docela dobrá ale jsou i lepší štoly po zaležení je lrpší

  • Anonym | 8. 10. 2007 11:54

    právě ji peču moc ale nevyběhla voní ale moc pěkně tak uvidíme

  • Anonym | 3. 8. 2007 11:08

    Velmi dobrá, jen místo 60g jsem hned dala 100g a také jsem přidala 1KL skořice. Po vyndání jsem potřela rozpuštěným máslem a pak posypala cukrem. Na můj vkus by mohla být trochu "vlhčí'', rodina si pochutnala a za dva dny se poklo znovu!

  • renvyk | 25. 3. 2007 19:11

    Přidala jsem oproti receptu cukr a ještě lžičku skořice a špetku kardamonu a muškátového oříšku. Štola byla vynikající a krásně voňavá.Dvě hodiny se pekla a za 30minut bylo po ní :o))

  • Anonym | 21. 3. 2007 20:06

    Velmi dobré jen cukru bych dala asi více,ale jinak všem velice chutnala

  • Radka Mayerová | 21. 3. 2007 11:03

    Včera jsem dostala dom.pekárnu a hned jsme s maminkou vyzkoušely tento recept.Výsledek bylo to bezvadné a ¨šem to chutnalo.Děkuji za recept

  • Anonym | 3. 3. 2007 15:52

    Na vzhled vynikající, ale na chuť tvrdší a mdlá

  • Milada | 20. 2. 2007 23:24

    Byla dobrá, ale málo sladká, příště více cukru

  • Anonym | 11. 2. 2007 21:15

    Tedy otevřeně, špičková štola. Byl jsem trochu skeptický, ale je úžasná!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Štola
Pokrmy Moučníky Koláče Domácí pekárna Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Mexické maso

Mexické maso

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
11
Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Nedělní jablečný koláč
Nedělní jablečný koláč
Nedělní kuře
Nedělní kuře
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní topinky (tousty)
Nedělní topinky (tousty)
Nedietní bůčkové řízky
Nedietní bůčkové řízky
Negroni
Negroni
  • Recepty.cz
  • Nedělní štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact