• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nedělní štola
Napište svůj komentář k receptu

Nedělní štola

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
Nedělní štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce rozinky namočené v rumu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      lžička droždí
    • 60
      g hera
    • mandle
    • 60
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Heru rozpustíme v mléce, nalijeme do domácí pekárny a necháme trochu vychladnout.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Přidáme vejce, mouku smíchanou s droždím, pudink, cukr, vanilkový cukr a sůl. Zapneme na SLADKÉ PEČENÍ (nebo základní program na chleba), po zvukovém signálu přidáme rozinky.
3
Po skončení programu vyzkoušíme špejlí, zda je štola upečená, pokud ne, nastavíme program PEČENÍ a za stálé kontroly dopečeme.
4
Podáváme sypané moučkovým cukrem (nejlépe k nedělní snídani s kakaem či kávou).

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 17. 2. 2012 18:44

    Výborný snídaňový mazanec. Oproti receptu jsem dala 100g cukru, použila jsem rozinky a plátkové mandle (dohromady 70g) a protože jsem neměla doma vanilkový pudink, dala jsem kokosový (se značnými obavami o výsledek). Do pekárny dávám vše najednou, peču na základní program v délce 3:12 hod. Dopadlo to skvěle. Kokosový pudink dodal mazanci zajímavý šmrnc a vůni, budu ho používat i nadále.

  • Jana Andrášková | 19. 7. 2009 20:22

    Dnes jśem pekla podle tohoto receptu poprvé, místo cukru dávala sladidlo- propočítané podle 100g cukru a bylo to pro nás akorát. Do těsta jsem přidala mleté lískové oříšky a místo rozinek kandované třešně. Po upečení jsem štolu ještě potřela rozehřátým máslem a výsledek je úžasný - štola krásně vykynula, upekla se také úplně akorát do zlatova, je nadýchaná,prostě za jedna. Pekla jsem v pekárně Domo, program "sladký".

  • ladislava staffenová | 5. 3. 2009 14:28

    Gábi, věřím, ale stejně je potřeba si pohlídat lhůtu použitelnosti.;-))

  • Gábina H | 5. 3. 2009 09:53

    Laďko, já teda se sušeným droždím nemám problém. Od té doby, co peču v DP používám většinou jen sušené droždí a v pohodě. Nahrazuji podle přepočtu 10g čerstvého = 1 lžička sušeného

  • ladislava staffenová | 26. 2. 2009 13:26

    Simono, bude to droždím, jak píše Lada, já jen ještě poznámku: sušené droždí se mi vícekrát vymstilo, takže teď používám jen čerstvé droždí a nikdy nezklamalo.

  • Lada Kolínská | 26. 2. 2009 09:39

    Simono, to může být jedině droždím. Na trhu jsou různé druhy od různých výrobců. Zkontrolujte, na kolik mouky je daný druh určený, případně jestli droždí není prošlé.

  • Simona Novotná | 21. 12. 2008 11:14

    poprvé se mi povedla a byla vynikající,ale teď dvakrát za sebou mi vůbec nevykynula a přitom jsem ji dělala naprosto stejně..

  • Stanislav Malina | 15. 11. 2008 12:28

    mám dotaz jestli mohu použít na pekárně eta program dort místo sladkého peč.

  • Lenka | 18. 5. 2008 15:55

    Vynikající, místo vanilkového cukru jsem dala skořicový anemá chybu.

  • Romana Šímová | 27. 2. 2008 16:57

    Výborná, chtělo se jí sice utéci z trouby,ale rozmyslela si to a vyšla nádherně-jako peříčko.Dávám 1.

  • Anonym | 10. 2. 2008 11:15

    ČAU

  • Táňa K. | 31. 1. 2008 16:33

    Štola je výborná, přidávám rozinky, oříšky/mandle a čokoládu. Cukru dávám 100 g krupice a 1 sáček vanilkového a přijde nám to akorát.

  • Anna Bujoková | 27. 1. 2008 15:31

    taky jsem dala 100g cukru a není moc sladká,ale jinak super ke kávičce nebo kakau,příště ji taky potřu máslem. ANONYME, PROČ VŠUDE PRUDÍŠ?

  • Katerina S | 6. 1. 2008 13:44

    Včera jsem pekla a přidala jsem tam strouhanou čokoládu,oříšky,lžičku rumu,lžíci kokosu a strouhanou cit.kůru a byla vynikající.Po upečení jsem jí potřela rozpuštěným máslem a posypala moučkovým cukrem.Jo a neměla jsem Heru tak jsem tam místo ní dala máslo.Vynikající.

  • Zuza | 8. 10. 2007 12:50

    štola je hutnější a i když jsem dala 100g cukru musí se po nakrájení jěště řezy pocukrovat. chutově docela dobrá ale jsou i lepší štoly po zaležení je lrpší

  • Anonym | 8. 10. 2007 11:54

    právě ji peču moc ale nevyběhla voní ale moc pěkně tak uvidíme

  • Anonym | 3. 8. 2007 11:08

    Velmi dobrá, jen místo 60g jsem hned dala 100g a také jsem přidala 1KL skořice. Po vyndání jsem potřela rozpuštěným máslem a pak posypala cukrem. Na můj vkus by mohla být trochu "vlhčí'', rodina si pochutnala a za dva dny se poklo znovu!

  • renvyk | 25. 3. 2007 19:11

    Přidala jsem oproti receptu cukr a ještě lžičku skořice a špetku kardamonu a muškátového oříšku. Štola byla vynikající a krásně voňavá.Dvě hodiny se pekla a za 30minut bylo po ní :o))

  • Anonym | 21. 3. 2007 20:06

    Velmi dobré jen cukru bych dala asi více,ale jinak všem velice chutnala

  • Radka Mayerová | 21. 3. 2007 11:03

    Včera jsem dostala dom.pekárnu a hned jsme s maminkou vyzkoušely tento recept.Výsledek bylo to bezvadné a ¨šem to chutnalo.Děkuji za recept

  • Anonym | 3. 3. 2007 15:52

    Na vzhled vynikající, ale na chuť tvrdší a mdlá

  • Milada | 20. 2. 2007 23:24

    Byla dobrá, ale málo sladká, příště více cukru

  • Anonym | 11. 2. 2007 21:15

    Tedy otevřeně, špičková štola. Byl jsem trochu skeptický, ale je úžasná!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Štola
Pokrmy Moučníky Koláče Domácí pekárna Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým…
26
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou…
24
Zuzančin úžasný cheesecake
Zuzančin úžasný…
20
Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem
Okurkový salát s…
18
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Nedělní jablečný koláč
Nedělní jablečný koláč
Nedělní kuře
Nedělní kuře
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní topinky (tousty)
Nedělní topinky (tousty)
Nedietní bůčkové řízky
Nedietní bůčkové řízky
Negroni
Negroni
  • Recepty.cz
  • Nedělní štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact