• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nedělní jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Nedělní jablečný koláč

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nedělní jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hera
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 4
      lžíce dětské piškoty
    • 2
      hrst nasekané ořechy
    • 2
      ks skořicový cukr
    • rozinky spařené

Postup přípravy receptu

1
Do mouky vmíchat cukr, prášek do pečiva, rozdrobit tuk a vejce. (Popř. trošku mléka). Vypracovat hladké těsto a nechat chvíli v lednici. Mezitím nastrouhat jablka (oloupaná) a 10 minut podusit s trochou vody. Vmíchat skořicové cukry. Těsto rozdělit na 2 poloviny, vyválet do tvaru pekáče a na válečku přenést na pečící papír.
2
Posypat strouhankou z piškotů, nalít podušená jablka, posypat ořechy a rozinkami a přikrýt druhým rozváleným plátem těsta. Péct při 180 °C asi 40-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nedělní štola

Nedělní štola

Nedělní dort

Nedělní dort

Nedělní topinky (tousty)

Nedělní topinky (tousty)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kašpar | 12. 10. 2016 16:35

    Tak tohle néééééééé - těsto jako bláto......prosím pani už další recepty ne. O:-)

  • Vilda | 16. 10. 2015 15:04

    Proč jsem si (já idiot) nepřečetl nejdříve recenze. Jsou tam nesmyslné poměry surovin. Mouky musí být tak 400g Ještě je v troubě ale asi to bude trhanec. :-(

  • petr | 20. 9. 2015 13:53

    nedělní nervy a né koláč!!!!!!!

  • petr | 20. 9. 2015 13:52

    podle receptu nelze upéct. trhá se jako blázen. málo mouky. :'(

  • Lenka | 1. 3. 2015 14:12

    Těsta málo a šíleně se trhá :-X

  • ongy | 19. 10. 2014 20:56

    Mě se to vůbec nepovedlo. Přesně podle receptu, ale těsto se šíleně trhá, vyválet se fakt nedá. je to spíš taková upečená jablečná trhanice :-(

  • Bára | 14. 8. 2014 10:27

    Recept jsem zkusila, přidala jsem více mouky (asi 350 g). Dva zlepšováky: mezi jablíčka (použila jsem naši domácí přesnídávku) se dá dát i marmeláda či pyré z rebarbory, dodá to koláči pikantnost. Pokud máte rádi kombinaci s tvarohem dá se namazat nahoru a zapéct (já jsem pekla koláč 30 min na 180° a potom dalších 30 min na sníženou teplotu - 160° a pak 100°). Pak jsem zapečený tvaroh ještě posypala skořicí. Výsledek stál zato.

  • Yvonne | 23. 2. 2014 08:29

    Já taková těsta válím na pečící papír v rozměrech plechu, jak spodní tak hlavně vrchní vrstvu, pak to tam jen překlopím a papír odlepím, je tím méně práce a žádné nervy, že se mi těsto roztrhá při překlápění rukou apod... ;-) :-P

  • zuzankaa1 | 5. 1. 2014 21:25

    Dala jsem necelych 300g mouky a testo na mensi plech mi bohate stacilo. Je pravda, ze se trochu trha, ale jinak je kolac vyborny :).

  • resh | 6. 9. 2013 20:06

    jste volove

  • Dee | 23. 6. 2013 21:34

    Pekla jsem v už tak malém plechu a stejně nevystačilo .... opravdu zdvojte dávky....

  • věra | 20. 2. 2013 15:54

    jeden tip...........veškerá těsta která se válejí válím rovnou na pečícím papíře,i tak těsto podsypu,je to hned a tvar mám podle plechu co potřebuji........hezký den ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 29. 1. 2013 11:45

    Dávka je na menší plech, při válení to chce trochu zručnosti a trpělivosti, ale výsledek je výborný. Dobře se válí mezi mikroteny, většinou těsto přenáším po půlkách, aby se netrhalo a na plechu spojím.... Kdo nemá rád moc sladké, určitě doporučuji cukr v těstě ubrat.

  • Vladka | 21. 11. 2012 21:59

    testo mne nejde rozvalet a pokud ano, tak je ho nejak malo...

  • Ilona | 11. 11. 2012 19:32

    Nevim kde se etala chyba ale testo me nneslo vubec rozvalet trhalo se to no hruza :-X

  • Romča | 25. 9. 2012 09:26

    Recept je vyborný,udělala jsem to podle návodu,a za chvily na plechu nezbylo nic <:-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:26

    recepty73 ví co říká! :-) Taky myslím!

  • Zuzka
    Zuzka | 25. 2. 2011 11:51

    Já si Jirko cukr ubírám prakticky všude, nikdy nedávám dávku co je napsaná, někdo to ale holt rád sladké.... :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 | 24. 2. 2011 17:49

    ...těsto je dost sladké,skořicový cukr stačí klidně jen jeden(nebo jen skořice,pokud jsou jablka sladká).Vůbec nepotřeboval provlhnout,zmizel prakticky ihned :-D .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětské piškoty Hera Jablka Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

47
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
37
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
36
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
35
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
32
Tabouleh
Tabouleh

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Dáda s Felixem opět na ostří nože: Nedůstojná hádka na výročí Aničky (†29)

Dáda s Felixem opět na ostří nože: Nedůstojná hádka na výročí Aničky (†29)

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Nebeské řezy
Nebeské řezy
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nedělní dort
Nedělní dort
Nedělní kuře
Nedělní kuře
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní míchaná vajíčka
Nedělní štola
Nedělní štola
  • Recepty.cz
  • Nedělní jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact