• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nebeské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Nebeské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nebeské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g cukr
    • 1
      kostka hera
    • 6
      ks žloutek
    • instantní káva
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 6
      ks sníh z bílku ze
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      dl hnědý rum
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balení čokoláda na postrouhání
    • 1
      dl vaječný koňak

Postup přípravy receptu

1
Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme krém, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme směs z 1/8 l uvařené rozpustné kávy, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce cukru a 0,5 dcl rumu. Ještě do teplé buchty pomocí stříkačky nastříkáme rovnoměrně asi na 50 míst vzniklou směs. Po vychladnutí potřeme 2 ušlehanými šlehačkami se ztužovačem. Pomocí lžíce vytvoříme na povrchu vlnky, postrouháme čokoládou a pokame vaječným koňakem.
2
Lepší je moučník konzumovat druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy Sandra

Jahodové řezy Sandra

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olinor | 30. 3. 2013 19:43

    ale robila som tie z pochuťkovu smotanua pudingom tak neviem kde je chyba?

  • olinor | 30. 3. 2013 19:40

    ja som ich robila,chuťove dobre,ale nejak to slabo stuhlo,tak na trštvrte ,zle sa krájajú,nož sa prple,neviem či v pudingu to nerobi cukor ja som dala praškovi,asi by bol lepši kryštalovi

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 2. 2011 14:48

    Opraveno, díky.

  • Jarka O. | 9. 2. 2011 12:47

    Množství kávy v ingrediencích je špatně :-\

  • Irena a Aneta | 8. 2. 2011 19:44

    Bylo to výborné. Všem moc chutnalo. Určitě ještě zopakujem.. :)

  • marie nezlakova | 8. 10. 2009 19:16

    Tak jak to vypadá,tak to i chutná.Vynikajicí.Dělala jsem je kdysi dávno a dala si práci s nastříkáváním.Tentokrát jsem je po upečení jen propíchala vidličkou a opatrně polila směsí.Stačilo to také.1*.

  • jitka horáková | 3. 2. 2009 23:31

    Dělávám často.....opravdu výborné

  • Sylva Karešová | 9. 3. 2008 00:07

    Tak jsem je včera dělala, dnes se jedly... Kvůli příteli jsem dělala jen poloviční dávku, neboť on kvůli kávě toto nejí.. Ale mamka, babička, děda i strejda ochutnali a vychvalovali je. Já upřímně tedy čekala od toho přeci jen víc, ale dobré jsou, to ano. Stříkačku jsem neměla, a tak jsem nejprve těsto propíchala vidličkou a pak ho celé směsí polila.

  • Anonym | 26. 6. 2007 10:30

    cukru jsem dala jen 200g a k vanilkovému ještě přidala skořicový cukr.. šlehačku jsem dávala navrch jen jendu, aby byl řez méně sytý.. všem moc chutnal..

  • Květa Hanselová | 25. 2. 2007 17:26

    Řezy jsou výborné, rychlé a na oslavě narozenin sklidily velký úspěch i u vyhlášených kuchařek:-)).

  • Irena Jarošová | 19. 2. 2007 08:06

    Řezy jsou vynikající, jen jsem do těsta musela přidat trošku mléka, nemohla jsem ho spojit. Jinak nemají chybu.

  • bramborka | 7. 10. 2006 12:59

    Jsou výborné,úplně se po nich zaprášilo,dávám za 1.

  • bramborka | 5. 10. 2006 18:20

    Tak se nám to chladí,jsem zvědavá jak budou chutnat.Vezu je zítra na oslavu,tak snad uspějí.Děkuji za receptík,dám vědět jak to dopadlo.

  • SV | 28. 9. 2006 15:09

    Jo, jsou skutečně výborné. Stříkačku jsem použila asi na 60 místech, protože se mi nějak povedlo udělat více směsi, (ale o to jsou řezy ještě lahodnější).

  • Jana Povolná | 4. 7. 2006 09:06

    Děkuji za chválu i za výborný recept....určitě budu dělat častěji....všichni se jen oblizovali :-)

  • Jaromíra | 4. 7. 2006 06:17

    Jano moc se ti povedly. Foto je přesné!

  • Jana Povolná | 3. 7. 2006 08:42

    tak jsem měla úspěch....jsou výborné :-) a cukru jsem dala jako vždy méně (170g),ale nemělo to chybu

  • Jaromíra | 28. 6. 2006 07:09

    Stříkačku můžete zakoupit v lékárně. Když se ale směs nastříká do otvorů, vytvoří v piškotu mramorování. Také se dají otvory udělat pletací jehlicí a poté do nich směs nalít.

  • Anonym | 25. 6. 2006 07:56

    vůbec nemám možnost se dostat k inj.stříkačce,polila jsem povrch moučníku celý a taky se to bezva vsáklo.

  • Alena Tarabová | 16. 6. 2006 10:11

    Dobrá na moučníky je také šlehačka v prášku "Haas", která se vyšlehá s mlékem. Vydrží dlouho tuhá. Šlehačku už mám, ještě sebrat někde čas na ten moučník, zní to velmi lákavě, díky za dobrý nápad.

  • Jaromíra | 14. 6. 2006 13:00

    Barčo, to vůbec nevadí, stejně se směs vsákne a provoní celé řezy. Zítra napiš, jak vám chutnaly.

  • Barbora Polakova | 13. 6. 2006 21:28

    Takze nebeske rezy sa chladia v chladnicke, nemala som striekacku tak som cesto poprepichovala spajlou a pomaly nalievala kavovu zmes, ale aj tak to vsetko ostalo na povrchu kolaca ale myslim si ze zajtra budu urcite lepsie, povrch som posypala kakaom, no jedna basen...

  • Anonym | 12. 6. 2006 21:42

    A naozaj sú nebeské?

  • Jana z VM | 12. 6. 2006 16:16

    Sbíhají se mi sliny, když si to představuju.....

  • Jaromíra | 12. 6. 2006 11:51

    Jano, vůbec to není pracné. Stačí malá stříkačka a jde to opravdu rychle.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 10:41

    Připadá mi jen trochu pracnější to napichování těsta,ale dobré to být musí..:o))

  • Gábina | 12. 6. 2006 10:28

    to vypadá moc dobře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Instantní káva Kakao Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Sníh z bílku Vaječný koňak Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Pražský koláč

Pražský koláč

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

105
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
68
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
41
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
33
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Neapolské nudle
Neapolské nudle
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Nebeský dezert
Nebeský dezert
Nedělní dort
Nedělní dort
Nedělní jablečný koláč
Nedělní jablečný koláč
  • Recepty.cz
  • Nebeské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact