• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Naše vynikající bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Naše vynikající bublanina

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naše vynikající bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 280
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo
    • 300
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem šleháme 20 minut, poté malým pramínkem opatrně vléváme rozpuštěné máslo za stálého mixování. Nakonec zamícháme mouku, vylijeme na pekáč vystlaný pečícím papírem (či vymazný a vysypaný moukou) a poklademe ovocem, nejlépe se pracuje (a později i chutná) s čerstvými jahodami či třešněmi, mražené nebo kompotované ovoce se roztéká a bublanina je poté jaksi rozmočená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorky - ty naše :o)

Zázvorky - ty naše :o)

Naše laskonky

Naše laskonky

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evatp | 1. 6. 2014 12:43

    Včera jsem koupila české jahody a kromě tvarohových knedlíků jsem upekla i tuto bublaninu. Šlehala jsem v robotu pouhých 5 minut a bohatě to stačilo! Jen se teda musím přiznat, že jsem měla trochu obavy, zda to vyběhne, tak jsem pro jistotu přidala jeden prdopeč. Výsledek byl super, rychlé, dobré! ;-)

  • Gita | 5. 8. 2013 15:24

    Ahojky, to si nikdo nevšiml špatné gramáže? Vytratila se nula nebo Dg.

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:14

    Dobré!! :)

  • Lucie | 27. 6. 2011 18:56

    Také hodnotím velice dobře. Bylo to raz dva tři a byla doma buchtička za 1 :-)

  • blanka suarezova | 10. 11. 2009 16:54

    Devcata neztracejte drahocenny cas s rucnim slehanim ani s elektryckym slehacem Dejte to do mixeru a nechte 2krat premixovat.

  • Jana Řezníčková | 29. 6. 2009 08:53

    Simono, tím ručním šleháním je určitě myšleno - ručním elektrickým šlehačem - taky bych se s tím nedřela ručně, nejsem blázen! Mně se nezdrclo nic, nádherně se vajíčka našlehala a máslo se dobře zašlehalo do základu.... brzo vyzkouším s borůvkama, u nás zatím teprve začínají zrát. Ale to počasí... nevím, jestli se vůbec dá do lesa jít.

  • Simona Rubešová | 27. 6. 2009 01:25

    No jestli se to šlehá ručně (ale kdo to dneska dělá???), tak těch 20 minut chápu, je to docela obvyklý údaj ze starých kuchařek. Já to dala do robota asi na 5 minut, pak jsem přilévala máslo, ale trochu se to sráželo, i když jsem lila malým pramínkem. Sousedka povídala, že by to mohlo být tím, že v něm bylo moc vody. Přidala jsem prášek, protože jinak by se to nedalo upéct bez sražení. I tak byl docela dobrý, udělala jsem ho s merunkami.

  • Jana Řezníčková | 23. 6. 2009 06:59

    Taky jsem nešlehala poctivě 20 minut, ale asi deset. Když jsou dobrá domácí vajíčka, tak se našlehají docela rychlo a je z toho perfektní pěna. Ty jahody určitě vyzkouším obalit v pudingu, je to lepší, než v mouce. A moc se těším, až budou meruňky, protože ty jsou u nás mezi ovocem favoritem na jakoukoliv buchtu! Pochopitelně až nasbíráme borůvky, bude bublanina i s něma a vyzkouším i rybíz a ostružiny. Prostě, jak co dozraje, půjde to do bublaniny. Zapomněla bych třešně, ale ty nám nějak zatím nezrají... to je tím blbým počasím. Zdravím.

  • recepty 73 | 23. 6. 2009 06:51

    Dávám 1*,sice jsem nešlehal 20minut-leč pořádně a s vanilkovým cukrem navíc.Na odpověď jsem nevydržel čekat,ikdyž jste byla docela rychlá...,voněla krásně po másle,ale bohužel už vzala za své.Ovoce jsem neobaloval,použil jsem vypeckované třešně.Určitě ještě zopakuji s meruňkama.Díky.Jiří.

  • niobe nightingale | 22. 6. 2009 20:25

    Jirko, po pravdě - já to nikdy opravdu těch 20 minut nevydržim, ale takhle to stojí v naší rodinné kuchařce, tak jsem to sem napsala v originálním znění! Každopádně je třeba to prostě víc prošlehat, když tam neni prášek do pečiva :D A jahody obalujete v jahodovém, ananas v ananasovém, meruňky v....? (představa meruňkovýho pudingu je docela lákavá xD)

  • recepty 73 | 22. 6. 2009 19:38

    Niobe.Opravdu šlehat 20minut.Zdá se mi to strašně dlouho,ale recept je lákavý.S tím ovocem obaleným v pudinku mám dobrou zkušennost,pokud není ovoce čerstvé.Když je čerstvé,není to většinou třeba.Jiří

  • niobe nightingale | 22. 6. 2009 19:07

    Jano, to jsem ráda, že Vám chutnala! Já jsem pitomec asi zapomněla říct, že jí většinou peču na menší plech, tak mám víc těsta a jahody neklesnou asi :( Za to se omlouvám. S tou moukou to neni špatný nápad, možná by se daly obalit i třeba v pudingu a bylo by to taky v pohodě. Ále, na hodnocení kašlu, to jsou nějaký spameři, který mi jsou naprosto ukradený - jde o recepty a ne známky :)

  • Jana Řezníčková | 22. 6. 2009 12:10

    nechápu, jak mohl někdo dát čtyřku, když určitě nevyzkoušel. Kdyby bublaninu ochutnal, známkoval by jinak. Ale co, takových "kuchařů" je tady spousta......

  • Jana Řezníčková | 22. 6. 2009 12:09

    Bublanina byla výborná, tento týden ji opět upeču, jahody však dám raději celé a trochu obalím v mouce. Přece jen klesly dolů a trochu těsto rozmočily. Nebylo to ale nijak moc, protože od pátku zbyl jeden kousíček a je to pořád stejné.takže díky za recept, a za 1.

  • Jana Řezníčková | 19. 6. 2009 07:41

    Díky moc za odpověď, dneska vyzkouším, jahod máme spousty..... Škoda, že není ta fotka u receptu...

  • niobe nightingale | 18. 6. 2009 10:20

    Klidně je rozpůlte, rozčtvrťte... Dávám je tam pak řezem nahoru a nikdy problém nebyl!Snažila jsem se sem poslat už před týdnem fotku, ale někde se asi ztratila :(

  • Jana Řezníčková | 18. 6. 2009 08:48

    Prosím, mám dotaz - chystám se zítra na tuto bublaninu a ráda bych věděla, zda dávat jahody celé nebo se mohou rozpůlit. Některé máme totiž hodně velké. Ale zase, jestli z nich nepoteče šťáva, aby bublanina nebyla rozmočená? Díky za odpověď.

  • niobe nightingale | 9. 6. 2009 14:35

    Ani špetka!

  • Irena Klasová | 9. 6. 2009 14:04

    A tam se nepřidává prášek do pečiva?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Sumeček

Sumeček

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
13
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Sophie, noci upije! A ukáže všechno

Sophie, noci upije! A ukáže všechno

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Náš domácí štrúdl
Náš domácí štrúdl
Naše laskonky
Naše laskonky
Návyková sýrová kolečka
Návyková sýrová kolečka
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
  • Recepty.cz
  • Naše vynikající bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact