• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Naše vynikající bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Naše vynikající bublanina

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Naše vynikající bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 280
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo
    • 300
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem šleháme 20 minut, poté malým pramínkem opatrně vléváme rozpuštěné máslo za stálého mixování. Nakonec zamícháme mouku, vylijeme na pekáč vystlaný pečícím papírem (či vymazný a vysypaný moukou) a poklademe ovocem, nejlépe se pracuje (a později i chutná) s čerstvými jahodami či třešněmi, mražené nebo kompotované ovoce se roztéká a bublanina je poté jaksi rozmočená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorky - ty naše :o)

Zázvorky - ty naše :o)

Naše laskonky

Naše laskonky

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evatp | 1. 6. 2014 12:43

    Včera jsem koupila české jahody a kromě tvarohových knedlíků jsem upekla i tuto bublaninu. Šlehala jsem v robotu pouhých 5 minut a bohatě to stačilo! Jen se teda musím přiznat, že jsem měla trochu obavy, zda to vyběhne, tak jsem pro jistotu přidala jeden prdopeč. Výsledek byl super, rychlé, dobré! ;-)

  • Gita | 5. 8. 2013 15:24

    Ahojky, to si nikdo nevšiml špatné gramáže? Vytratila se nula nebo Dg.

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:14

    Dobré!! :)

  • Lucie | 27. 6. 2011 18:56

    Také hodnotím velice dobře. Bylo to raz dva tři a byla doma buchtička za 1 :-)

  • blanka suarezova | 10. 11. 2009 16:54

    Devcata neztracejte drahocenny cas s rucnim slehanim ani s elektryckym slehacem Dejte to do mixeru a nechte 2krat premixovat.

  • Jana Řezníčková | 29. 6. 2009 08:53

    Simono, tím ručním šleháním je určitě myšleno - ručním elektrickým šlehačem - taky bych se s tím nedřela ručně, nejsem blázen! Mně se nezdrclo nic, nádherně se vajíčka našlehala a máslo se dobře zašlehalo do základu.... brzo vyzkouším s borůvkama, u nás zatím teprve začínají zrát. Ale to počasí... nevím, jestli se vůbec dá do lesa jít.

  • Simona Rubešová | 27. 6. 2009 01:25

    No jestli se to šlehá ručně (ale kdo to dneska dělá???), tak těch 20 minut chápu, je to docela obvyklý údaj ze starých kuchařek. Já to dala do robota asi na 5 minut, pak jsem přilévala máslo, ale trochu se to sráželo, i když jsem lila malým pramínkem. Sousedka povídala, že by to mohlo být tím, že v něm bylo moc vody. Přidala jsem prášek, protože jinak by se to nedalo upéct bez sražení. I tak byl docela dobrý, udělala jsem ho s merunkami.

  • Jana Řezníčková | 23. 6. 2009 06:59

    Taky jsem nešlehala poctivě 20 minut, ale asi deset. Když jsou dobrá domácí vajíčka, tak se našlehají docela rychlo a je z toho perfektní pěna. Ty jahody určitě vyzkouším obalit v pudingu, je to lepší, než v mouce. A moc se těším, až budou meruňky, protože ty jsou u nás mezi ovocem favoritem na jakoukoliv buchtu! Pochopitelně až nasbíráme borůvky, bude bublanina i s něma a vyzkouším i rybíz a ostružiny. Prostě, jak co dozraje, půjde to do bublaniny. Zapomněla bych třešně, ale ty nám nějak zatím nezrají... to je tím blbým počasím. Zdravím.

  • recepty 73 | 23. 6. 2009 06:51

    Dávám 1*,sice jsem nešlehal 20minut-leč pořádně a s vanilkovým cukrem navíc.Na odpověď jsem nevydržel čekat,ikdyž jste byla docela rychlá...,voněla krásně po másle,ale bohužel už vzala za své.Ovoce jsem neobaloval,použil jsem vypeckované třešně.Určitě ještě zopakuji s meruňkama.Díky.Jiří.

  • niobe nightingale | 22. 6. 2009 20:25

    Jirko, po pravdě - já to nikdy opravdu těch 20 minut nevydržim, ale takhle to stojí v naší rodinné kuchařce, tak jsem to sem napsala v originálním znění! Každopádně je třeba to prostě víc prošlehat, když tam neni prášek do pečiva :D A jahody obalujete v jahodovém, ananas v ananasovém, meruňky v....? (představa meruňkovýho pudingu je docela lákavá xD)

  • recepty 73 | 22. 6. 2009 19:38

    Niobe.Opravdu šlehat 20minut.Zdá se mi to strašně dlouho,ale recept je lákavý.S tím ovocem obaleným v pudinku mám dobrou zkušennost,pokud není ovoce čerstvé.Když je čerstvé,není to většinou třeba.Jiří

  • niobe nightingale | 22. 6. 2009 19:07

    Jano, to jsem ráda, že Vám chutnala! Já jsem pitomec asi zapomněla říct, že jí většinou peču na menší plech, tak mám víc těsta a jahody neklesnou asi :( Za to se omlouvám. S tou moukou to neni špatný nápad, možná by se daly obalit i třeba v pudingu a bylo by to taky v pohodě. Ále, na hodnocení kašlu, to jsou nějaký spameři, který mi jsou naprosto ukradený - jde o recepty a ne známky :)

  • Jana Řezníčková | 22. 6. 2009 12:10

    nechápu, jak mohl někdo dát čtyřku, když určitě nevyzkoušel. Kdyby bublaninu ochutnal, známkoval by jinak. Ale co, takových "kuchařů" je tady spousta......

  • Jana Řezníčková | 22. 6. 2009 12:09

    Bublanina byla výborná, tento týden ji opět upeču, jahody však dám raději celé a trochu obalím v mouce. Přece jen klesly dolů a trochu těsto rozmočily. Nebylo to ale nijak moc, protože od pátku zbyl jeden kousíček a je to pořád stejné.takže díky za recept, a za 1.

  • Jana Řezníčková | 19. 6. 2009 07:41

    Díky moc za odpověď, dneska vyzkouším, jahod máme spousty..... Škoda, že není ta fotka u receptu...

  • niobe nightingale | 18. 6. 2009 10:20

    Klidně je rozpůlte, rozčtvrťte... Dávám je tam pak řezem nahoru a nikdy problém nebyl!Snažila jsem se sem poslat už před týdnem fotku, ale někde se asi ztratila :(

  • Jana Řezníčková | 18. 6. 2009 08:48

    Prosím, mám dotaz - chystám se zítra na tuto bublaninu a ráda bych věděla, zda dávat jahody celé nebo se mohou rozpůlit. Některé máme totiž hodně velké. Ale zase, jestli z nich nepoteče šťáva, aby bublanina nebyla rozmočená? Díky za odpověď.

  • niobe nightingale | 9. 6. 2009 14:35

    Ani špetka!

  • Irena Klasová | 9. 6. 2009 14:04

    A tam se nepřidává prášek do pečiva?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

777
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
231
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
183
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
90
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
66
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Nastavovaná kaše z dýně
Nastavovaná kaše z dýně
Náš domácí štrúdl
Náš domácí štrúdl
Naše laskonky
Naše laskonky
Návyková sýrová kolečka
Návyková sýrová kolečka
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové smaženky
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
  • Recepty.cz
  • Naše vynikající bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact