• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
Napište svůj komentář k receptu

Nanukový dort

autor: romanette
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nanukový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr jemný

Postup přípravy receptu

1
V první misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, v druhé misce utřeme žloutky s cukrem a ve třetí misce ušleháme z bílků tuhý sníh. Vše lehce zamícháme do sebe, naplníme misky a dáme zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový dort s malinovým mascarpone

Piškotový dort s malinovým mascarpone

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Stravitelný dort, základní recept

Stravitelný dort, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maru | 27. 2. 2015 17:30

    Jednoduchý recept, možná vyzkouším. Super jsou domácí nanuky na špejli :) Např. fajn recept je zde - caro.cz/recepty/recept/3. Určitě můžu doporučit! :)

  • katka kajzarova | 17. 6. 2008 13:05

    tuhle zmrzlinu dělám taky jen podle sezony střídám ovoce které rozmixuju, ochutím cukrem a poleju je to vynikající. V zimě je lepší pikao než kakao. Doporučuji!!!!!!!!!!!

  • Martina Marťásek | 16. 6. 2008 09:17

    Tak ještě by šla ta vejce vyšlehat ve vodní lázni , to by snad veškeré bakterie zničilo , ne ? Ladislave , já bych tam také to kakao přidala , u nás vede jednoznačně čokoládová příchuť :-))

  • Lada Kovářová | 15. 6. 2008 20:23

    Simi, to bude asi proto, že jsi ho psala moc dlouho a systém tě mezitím odhlásil... My se zobrazováním a nezobrazováním příspěvků už nemáme nic společného :-o

  • Simča Sládková | 15. 6. 2008 16:19

    Tak nevím, dávala jsem tu rozsáhlý povídání o salmonele a není tu.... No nic, to asi proto, že to je zbytečná debata....

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:39

    Ale no tak děvčata,pořád s těmi žloutky.Já mám na vejce alergii,otíkají mi z bílků oči,přez to se neubráním tomu,abych tuhle zmrzlinu aspoň nevyzkoušel.Jen bych ještě zkusil dát do té šlehačky vyšlehané do poloviny trochu kakaa a jemně zamíchal s tou šlehačkou bez kakaa,co myslíte?

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 18:02

    Zoznam rizikových potravín je veľmi široký, ale obyčajne ľudia sú alergickí na surové vajcia, maximálne ešte tak na zmrzlinu. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy. Ani chladnička tomu nezabráni, v nej sa síce baktérie nemnožia kvôli nízkej taplote, ale prežívajú. Salmonely bezpečne zničí len teplota nad 70 st. po dobu minimálne 10 min.

  • Zora Manasová | 14. 6. 2008 15:31

    Fakt je, že aj maximálna opatrnosť niekedy salmonele nezabráni. V lete sa vyhýbame rizikovým potravinám a syn ju aj tak dostal asi 2,5-ročný z Pribiňáka, hoci kupujeme len najčerstvejšie výrobky a hneď s nimi do chladničky. Našťastie mala ľahký priebeh, kým sa potvrdilo, že je to salmonela, už bol v poriadku. Hygienička mi povedala, že sa tomu nedá jednoducho zabrániť, aj keby ste sedeli pri sliepke a vajce dali hneď do chladničky. Mimochodom, celé vajcia sa vraj nemajú utierať či umývať, lebo tým sa tie mikróby a ostatné drobné potvorky dostanú do vajca. Videla a počula som na vlastné uši z úst odborníka, nie je to zo žiadneho pofidérneho "odborného" článku. Pekný deň.

  • Simča Sládková | 14. 6. 2008 14:13

    Sylvo - tak to jsi mně pobavila: "... ale co se objevila salmonela..." To si jako myslíš, že dříve salmonela nebyla?????? Naopak, byla a vzhledem k tomu, že se nevědělo, kde je, jak se množí a jak ji zlikvidovat, tak jí lidé onemocněli mnohem častěji ALE NEVĚDĚLI TO!!! Prostě měli sr...u. Mimochodem, víš, že u vajec je salmonela převážně NA SKOŘÁPCE a tudíž že když zamezíš kontaktu obsahu vejce se skořápkou, tak na hodně procent omezíš riziko? A dále - víš, že v domácnosti patří k nejrizikovějším přenos ze syrového masa (zejména drůbežího) na zeleninu? Tedy máš doma jedno prkénko, určené ke krájení masa a jiné na zeleninu? Ono totiž pokud naporcuješ maso a pak prkénko jen opláchneš vodou (byť teplou či horkou), tak salmonely 100% nezlikviduješ. Jo a jen na okraj: Salmonely přežívají teploty cca 8 - 75°C. Pokud tedy tento domácí nanukový dort dáš ZMRAZIT, salmonely zlikviduješ...

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 13:59

    Terko, to je přímo děsný! No, člověk nikdy neví... já vím, třeba zmrzlina je riziková, a přesto si ji člověk zejména v létě neodepře, že.. Ale prostě syrová vejce si odepřít může, a tak může zmírnit alespoň trošku to riziko nakažení nevítanou salmonelou.

  • Tereza J. | 14. 6. 2008 07:04

    U nás sa vlani našli baktérie salmonely v bylinkovom čaji, takže... :)))

  • Sylva Karešová | 14. 6. 2008 01:08

    Též se vyhýbám všem pokrmům, kde jsou syrová neupravená vejce. Dřív to bylo běžné, ale co se objevila salmonela, není o co stát. Stejně tak nepoužívám bílkovou polevu např. na cukroví.

  • martina markusikova | 13. 6. 2008 23:06

    no ty syrová vejce my tam vubec nesedí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Výborné špízy

Výborné špízy

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s…
48
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
29
Zapečené těstoviny se sýrem a kuřetem
Zapečené těstoviny se…
23
Bramboráky
Bramboráky
23
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Nanukový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact