• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nálev na "Znojemské okurky"
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na "Znojemské okurky"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 146
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na "Znojemské okurky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      l voda
    • 1
      l ocet 8%
    • 380
      g cukr
    • 100
      g sůl
    • hořčičné semínko
    • kopr
    • 6
      ks cukerin
    • 2
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 2
      ks mrkev nakrájená na kolečka
    • 1
      balíček pepř celý
    • 1
      balíček nové koření

Postup přípravy receptu

1
Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr, 6 kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření a kávovou lžičku hořčičného senene.
2
Pak zavíčkujeme a zavařujeme při teplotě vodní lázně 85 °C po dobu 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Nálev na okurky na 1 sklenici

Nálev na okurky na 1 sklenici

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana | 25. 7. 2016 18:59

    Všechny zdravím, nemá někdo recept na okurky. Když se zavařují po 1 lahvi.

  • hana | 25. 7. 2016 18:55

    Zdravím, nemá někdo recept na nálev okurek - do 1lahve?

  • hana | 25. 7. 2016 18:55

    Zdravím, nemá někdo recept na nálev okurek - do 1lahve?

  • Valinka | 18. 7. 2016 19:48

    Nakládané okurky-od Vali z Labužníka - vynikající Ingredience: 200 g cukru 1-2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 2 ks koření - hřebíčku 1 KL hořčičného semínka; do sklenice: 3 kolečka cibule 5 koleček mrkve 5 kostiček křenu celerovou nať Postup Připravit nálev z uvedených ingrediencí, povařit asi 1/4 hodiny, do poloviny sklenice narovnat omyté okurky (dávám ty větší), dále přidat ostatní ingredience, předem nakrájenou zeleninu, kopr a celerový list, dorovnat okurkami (malými) a zalít nálevem. Sterilovat 20 minut na 80°C. Nálev ze tří litru vyjde přibližně na 15–17 sklenic (obsah 720 ml). Rada – při mytí okurek je třídím na větší a malé. Urychlí to plnění sklenic. Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - 1 díl mrkve, 1 díl celeru - nahrubo nastrouhat, 2 díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený.

  • lucka | 10. 6. 2016 16:06

    octa je prilis cele okurky jsem vyhodila uplne kysele nedalo se to snist

  • vlastinka | 15. 8. 2014 18:40

    Právě jsem koupila Znojemsky macerát... Jdu ho vyzkoušet, jen toho octa se mi v tom receptu zdá nějak moc. Uvidím... Napíšu, jak to dopadlo....

  • Libor Dvořák | 28. 5. 2013 21:15

    Na Slovensko je problém to dostat zalistovací poplatky se rovnají ceně auta střední třídy :-) .

  • Libor Dvořák | 28. 5. 2013 21:13

    To není Znojemský nálev ale macerát, to jsou dvě různé věci.

  • PETRA | 19. 7. 2012 14:26

    Znojemský nálev kupuji v Kauflandu-stejná láhev jako je ocet a i u něj se prodává,cena do 25kč za litr-naředí se pouze vodou a přidá se 300 až 400g cukru+ do skleni zelenina podle chuti.Po naředění vystačí na asi 15 zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme zatím neměli. 8-)

  • Zdeněk Přibyl | 30. 3. 2010 09:02

    Macerát lze objednat u Družstva Znojemská okurka. Více na www.znojemskaokurka.cz

  • Olga Zehnalová | 26. 3. 2010 15:39

    ..no ak bude dostať kúpiť tento macerát aj na Slovensku, tak tento rok by som to skúsila, aj keď mávam výborné uhorky s klasickým nálevom.

  • ladislava staffenová | 26. 3. 2010 12:15

    Jé a tady to je i s fotkou!!! jak to vypadá http://www.znojemskaokurka.cz/index.php?a=8

  • ladislava staffenová | 26. 3. 2010 12:13

    Našla jsem to tady: http://www.vondruskova.cz/znojemska-okurka

  • Pája S | 26. 3. 2010 11:28

    Také to neznám ,ale vygooglim.Děkuji Zdeňku za tip.:-)

  • Majka Rončáková | 26. 3. 2010 09:15

    Kde kupujete Znojemský macerát?

  • Zdeněk Přibyl | 26. 3. 2010 08:58

    Milí přátelé Znojemské okurky. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem.

  • Jiří Karasek | 31. 7. 2008 17:16

    Tak už jse mzavařil prvních 22 sklenic .......a dnes jsem po 14 dnesch jednu otevřel,abych věděl jaký jsou chutově a musím uznat,fakt výborný ...... takže se těším na druhou vlnu zavařování ;-)))

  • Hana T. | 20. 7. 2008 22:33

    Samozřejmě jsou VYNIKAJÍCÍ :D :D ach ta čestina..

  • Hana T. | 20. 7. 2008 22:32

    Dělám stejný nálev, okurky jsou vinikající. A křen nesmí nikdy chybět. Dá se přidat ještě hřebíček a 2 kolečka petržele. :)

  • Daizy * | 18. 7. 2008 12:41

    Ještě jsem zapomněla doporučit 6 "žížalek" bílé papriky...

  • Daizy * | 18. 7. 2008 12:38

    Vůbec se toho, Jirko, nebojte. Těch 6 cukerínů opravdu úplně stačí, vždyť je tam ještě normální cukr. Okurky podle tohoto receptu jsou vinikající. A nezapomeňte (jak už tu někdo psal) na křen! :-)Tak okurkové sezóně zdar!!

  • Jiří Karasek | 17. 7. 2008 18:43

    Zdravím,chystám se na tyto okurky,ale nevím kolik tam dát toho cukerínu...... píše se tu 6 ks... koupil jsem si celé balení a připadámi dávat do celého nálevu jen 6 ks.celkem málo...díky za reakci .. J.K.

  • Maruš | 19. 8. 2006 21:04

    Paní Ladislavo,nevím,kolik by toho mohlo být,ale moje mamka vždy zvážila kostkový cukr a podle počtu kostek,dala kusů toho umělého sladidla.Vždy to tak nějak odhadovala.

  • Zdena | 19. 8. 2006 20:25

    Na 1,75 l vody + 0,5 l octu + 1 Deko sa dáva20 spolarinu - a sú vynikajúce.

  • Ladislava Gregorova | 17. 8. 2006 17:15

    Jsem diabetcka kolik cukerinu dat misto cukru,aby byly sladko kysele.

  • Martina Veselá | 3. 6. 2006 10:29

    Cukerín je umělé sladidlo. Já ještě do sklenice přidávám bobkový list, 3 kolečka křenu a 1 hřebíček. Jinak takhle připravené okurky jsou vynikající

  • Anonym | 2. 6. 2006 19:33

    Čo je to cukerín? Kde ho môže kúpiť?

  • Anonym | 2. 6. 2006 16:42

    Ano, to je nejlepší nálev, přesně ono. Tak je dělám taky a vždy mají u všech úspěch. Jen přídám do sklenice 2 kolečka křenu, okurky pak krásně křupou a nejsou gumové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin Cukr Hořčičné semínko Kopr Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

91
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
34
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Inspirace podle Katie Holmes: Který trend bude slušet všem?

Inspirace podle Katie Holmes: Který trend bude slušet všem?

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Diane Krugerová na červeném koberci: Místo lodiček si vzala lodě!

Diane Krugerová na červeném koberci: Místo lodiček si vzala lodě!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Nálev na "Znojemské okurky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact